Tema: Automobili
View Single Post
Staro 04.02.2017., 23:39   #26964
Milentije
Adrenaline junkie
Moj komp

Milentije's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Citiraj:
Autor turbojc Pregled postova
Ovo čašćenje s '' june '' i '' govedo '' mi je najjače.

Nego, reci ti nama, a jesi li ti plaćao ova prethonda 4 pokušaja popravka kočnice?

Btw, zar ne bi trebao biti neki lim koji struže kada se diskovi istroše?
Jednom platio 4-5 KM par decilitara kočionog ulja. Nije problem u plaćanju. Platiću koliko god treba, samo da se to riješi iz prve. Mnogo me više košta vrijeme koje potrošim na voženje auta na servis i sa servisa nego sama cijena dijelova i "ruku".

Nema senzore za istrošenost pločica. Ima jedan vid "senzora" za istrošene diskove, ali nisu bili toliko potrošeni da bi se to "aktiviralo".
Naime, kod megana pločice ne idu do kraja diskova. Kako se disk troši na vanjskoj ivici ostaje prsten širine oko 3 mm. Kada se disk dovoljno potroši, a istovremeno i pločice budu potrošene onda dođe do sudaranja kočionih čeljusti i diska što proizvodi karakterističan zvuk i vibracije na volanu. To u renaultu smatraju senzorom istrošenosti diskova i pločica. Tad znaš da je zrelo za mjenjanje.

Sad su ugrađeni brembo diskovi i pločice. Ne sjećam se cijene, samo sam vidio da su dali 15% rabata na njih.

Zadnje izmijenjeno od: Milentije. 04.02.2017. u 23:44.
Milentije je offline   Reply With Quote