Ljudi moji, na ovom balkanu treba početi sa strijeljanjem. I za najmanju sitnicu metak u čelo, prvom, drugom, trećem,... petom. Šesti se možda počeše po glavi pa razmisli o onome što radi.
Pošto ništa nisam vidio sa postojećim sijalicama, odlučim ubaciti osram NBU. Odem, kupim, sam promjenim lijevu ali desnu nikako nisam mogao izvaditi vani. Odem u ovlašteni servis i zamolim servisera da vidi zašto sijalica neće da izađe iz ležišta. Govedo počne da čupa i otkine ležište sijalice vani. Gledam ja njega, gleda on mene i bleji ko tele. Digne ga na dizalicu jebe sa sa farom pola sata i kaže mi da dodđem sutradan. Pošto sam od ranije imao dogovoren termin za mali servis baš za sutradan ja se spakujem i odem kući te im megana dovezem sutradan ujutru.
Napomenem da je njihovo june otkinulo nosač sijalice i da to treba da srede, da urade mali servis i da vide zašto jebena kočnica propada (to je bio njihov peti pokušaj da srede jebenu kočnicu koja propada).
Uradili su mali servis, zovu me vezano za kočnice i kažu mi da prednji diskovi i pločice moraju da se mijenjaju. Ja im kažem da rade šta god treba samo da naprave da auto koči. I onda razmišljam šta su idioti radili prethodna 4 puta kada su pokušavali da srede kočnice.
Dolazim po auto i preuzimam ga. Koči ko blesav, baš onako kako treba. Pozicioniranje sijalice (snop na zidu) provejravam tek naveče jer po danu ne mogu, logično. Montirali su nazad nosač sijalice ali za 90° zakrenuto u odnosu na fabričko stanje. Da to nisam po danu provjervio mogao sam mjenjati sijalicu na slijepo 4 dana i 4 noći i ne bih je mogao staviti jer se više ne stavlja kao ranije, a ništa mi nisu rekli.
Prilikom provjere stanja sijalivce u faru, treba da otvorim haubu kad ono nema one plastike za otvaranje haude. Goveda kad su vraćala branik nazad nisu vodila računa o toj plastičnoj ručici i nisu je izvukli vani nego je ostala iza branika. Izgubio sam pola sata dok sam je nekako izvukao vani.
Dakle, u ovlaštenom renault servisu su mi otkinuli nosač sijalice u desno faru i kada su ga vratili nazad nisu ga vratili u fabričku poziciju. Kada su vraćali branik nisu izvukli plastičnu ručicu za otvaranje haube vani. Tek iz petok pokušaja su konstatovali da mi papučica kočnice propada zbog istrošenih prednjih diskova.
OVLAŠTENI SERVIS!? WTF???
Diskove sam i sam gledao i pitao prije više od pola godine da li se to još može voziti i rekli da može. Problem je što nisam vidio unutrašnju stranu. Vanjska strana diska je bilo još i dobra. Unutrašnja strana diskova je bila poderana. A to su oni mogli vidjeti fino na dizalici samo da su bacili pogleda na jebene diskove.
Kratak sam sa živcima, stvarno bih mogao nekome zube prošetati.