Citiraj:
Autor silver_tip
Nisi me skuzio... Kaby Pentac je odlicna stvar ali ne sagedavas isplativost cjele platforme pogotovo ako je netko gejmer.
Svaki fps je vazan a stara platforma za 300kn vise pojede ovu novu jer i5 2500K ide na 4.0GHz pri stock voltazi...
Ako krepa jedna ili druga ploca opet ces vise para dobiti za i5 nego za Pentaca dakle nisi na gubitku a kvalitetnije si se igrao recimo.
Kada je izasao c2d onda si za 700kn mogao kupiti plocu koja je podrzavala apsolutno sve od novih điđa-miđa a koliko si htio OC toliko si
skuplje od 700kn dao para... mada i ta po 700kn je mogla cca 20% drzati OC da se ne oznoji.
Sada takva ploca dodje 1k kuna i imas non OC Pentaca a igrao bi se maximalno za sto manje pare...
Jednostavno se nova platforma ne isplati jer i kad budes pri parama za nesto bolje stara bazirana na i5 ce opet vise vrijediti kao polovna ako sad
uzmes plocu za 400kn a ako uzimas za 1k plocu sada onda si pretplatio 300kn staru platformu i imas 15/20% manje prefomanse.
Zen se ceka.Mozda ce se sve iskristalizirati. Uopce nije pametno sada ista kupovati i zato je Intel i izbacio tog Pentaca po toj cjeni da napravi rasulo
u razmisljanjima i da otme dobar dio korisnika koji cekaju Zen.
|
Po meni je neisplativost relativna. Sve zavisi koliko para imas i sta zelis.Ja sam prodao 2500k i uzeo obicni i7 6700 sa z170 plocom od 1300kn jer mi se izgledom sviđala. Nekima neisplativo i nespojivo.. meni ok. Uzet cu si jos jednu maticnu sa z270 cipsetom druge boje da promjenim tematiku u kistri kad mi ova dosadi.