Tema: Win 3.1
View Single Post
Staro 08.11.2005., 10:56   #10
Cataphract
Premium
Moj komp

Cataphract's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
upravo pričam s gospodinom koji se bavi licencama u microsoftu i kaže da (vidi čuda) moram imati licencirani OS na računalu. OEM licenca je vezana za to računalo i kada sam računalo hitio u smeće, bacio sam i tu licencu. znači, ako si nabavio OEM licencu, možeš je instalirati na komp (naravno), ali kršiš EULA jer je OEM licenca vazana za računalo za koje je kupljena, što će reći da je neprenosiva. ako je taj 3.1 kupljen u retail modelu (koji nije vezan za računalo), onda možeš instalirati i ne kršiš EULA. znači, sad je samo pitanje da li su ti tvoji windowsi kupljeni kao OEM ili retail. ako su retail, onda je okej da ih imaš instalirano na jedno računalo.

nisam potpuno siguran, ali mislim da je OEM model licenciranja došao nakon windowsa 3.1, što bi značilo da su kupljeni (ako su kupljeni) kao retail pa ih možeš instalirati bez bojazni da kršiš EULA.

drugi par rukava je kaj MS zahtijeva licencu za proizvod za koji više ne pružaju podršku niti ikakve garancije. što je meni potpuno nelogično i prilično đubretarski.
Cataphract je offline