Tema: Win 3.1
View Single Post
Staro 08.11.2005., 03:55   #8
daddo
Premium

Datum registracije: Jan 2003
mhm... ne kuzim... covjek je pitao za nesto sto je IMHO nelegalno ili u konacnici spada u granicu sivog i on to zna... i na kraju se rasprava odvede na to sto je s tim da ne mozes biti krivicno gonjen ako ti je software stariji od 3 god?

Donedavno su se na cjenicima jos uvijek drzali DOS 6.22 po nemalih 327 kn... svaka roba ima kupca...

probaj procitati LUKK Microsoftov pa vidi sto kaze... osobno... OS imam licenciran kao dio MSDNAA programa... i ne vidim nikakav problem u tome da umjesto ultraturbomega nove grafe (cca 1000 kn) koja vrti FarCry (koji kosta 300ak kn) ulozis tu lovu u OS...

Jednog dana kad mi komp bude alat i izvor prihoda a ne rashoda kao sad definitivno cu za sav software imati valjane i placene licence... dotad koristim freeware / trial verzije...

Zasto?

Jer mozes nekom sjedit na glavi kad ti nesto ne radi... svaka cast Linuxu... ali da bi ga natjerao da radi treba ti puno vise vremena i truda nego na necemu sto platis par kilo kn... stvar je isplativosti... nekome je 3000 kn za MS OS + Office puno puno... i meni je... ali ako ti to donese 30 000 kn godisnje onda to i nije neka lova, zar ne?

Svi razmisljamo o HWu... o A64kama, gigama rama i kolicini MP3ca i divX-a koji stanu na nove diskove...ne kazem da Hollywood i RIAA nisu gulikoze... i MS da nije gulikoza... ali ljudi rade i "posteno" zasluzuju placu...

Za entuzijaste i one kojima je to sve previse i mrze globalizaciju i trustove... imaju linuxe svih vrsta i fela... Cak i Mac OS :P