Bio na probnoj voznji Seat Ateca-e i Cupra-e ST te BMW-a.
Probao sam Atecu 1.4 TSI (150PS) i 2.0 TDI (190PS). Auto je stvarno udoban i pregledan, ugodno ga je voziti, malo na povisenom, stvarno mi se svida. Motori su solidni, lijepo povuku, cine mi se dosta slicni, nije TDI nista jaci iako ima vise PS-a. Test model je imao svu opremu i stvarno ima tih dodataka da niti sam ne znas sto je sto. Kontrolna ploca je dobro postavljena i sve je na dohvat ruke. Buke u autu nema previse, a dalo bi se s njim na dulja putovanja radi komocije i prostranosti u kabini. Gepek je solidan (ne znam kakve imaju ostali u klasi - Tiguan i ekipa) i dalo bi se u njega dosta smjestiti iako ja smatram da bi mi bio mali

Ne sjecam se tocno ali mislim da mi je prodavac spomenuo da ukoliko je surround oprema u autu da je gepek manji (plici), a ukoliko je obicna onda je veci (dublji). Opcenito mi se auto svida i da trazim tako nesto vjerojatno bih ga uzeo. Cijena auta sa opremom test (TSI) modela bi bila oko 38 000 CHF.
Cupra- sto reci. Sjedni i drzi se

290PS te doslovno prilijepi za sic. Nisam ga imao gdje isprobati sa malo vecom brzinom ali auto povlaci odlicno. Naspram mog Leon FR-a (211PS) je ovaj puno zivlji i agresivniji. Probao jos stari model (2016), a sada se vec rade narudzbe za novi (300PS) koji ima vise opreme i drugaciju kontrolnu plocu. Udobnost ... hmmm, o tome bi se dalo diskutirati. Mene je na prvi dojam malo razocaralo, ali kratko sam ga vozio, trebalo bi ga par dana probati pa da se osjeti kako bi se u njemu osjecalo. Gepek, mjesta ima, za na more bi ga se naravno natrpalo, ali sasvim pristojan i dovoljan. Cijena oko 40 000 CHF
Par dana kasnije obavio jos jednu probnu voznju. BMW 340i xDrive Touring
Trenutno najjace sto sam vozio i ostavilo odlican dojam na mene. Auto je super, udobnost na nivou (u odnosu na Cupru, 3 klase iznad), pregledan i dobar je osjecaj voziti ga. Kako bi se reklo ''toplo'' se u njemu osjeća. Vozio test model sa full opremom (M-paket) tako da je sve moguce bilo ukljuceno. Drzanje na cesti bez problema, start agresivan ali bez ikakvih krivudanja i zanosenja. Lako ga je voziti i dosta je pregledan. Mogao bih reci da je auto snova ali nisam druge probao. No vjerojatno bi se svatko nasao u njemu

Cijena test modela, mislim da je imao jedno 3k km na satu, je 86 000 CHF, sitnica
Slike:
Ima li pitanja, slobodno postavite. BMW nisam slikao, zaboravio od dojma