O čem pričate? Frend ima rentacar i vozio sam novog Focusa i Fiestu (dizeli)...oba imaju dovoljno mjesta iza i za veće klince. Gepek je kod Fieste samo mallo manji a ako sam ja durao sa Corollinim gepekom dok smo imali kolica onda ni Fiesta ne bi trebala bit problem....bez kolica sve stane iza i u Fiesti a na zadnjem sicu ima iznenađujuće dosta prostora. Također Fiestina klasa je narasla pa samo usporedite novu Fiestu s onom od prije 15 ak godina....razlika u veličini velika, pogotovo unutra...a i u udobnosti.
Realno i obitelj s dvoje djece može furat Fiestu po gradu i jednom godišnje na more (mi se vraćali s mora s Fiestom). A troši nešto manje od Focusa. Jasno da je Focus više obiteljski auto radi većeg prostora..ali nema tu puno više mjesta kak neki pišu...
A glede benzinaca....1.0 ecoboost (onaj od 100Ks) ide sasvim solidno u gradu (a npr. ja se 95% vremena vozim po gradu)...125KS verzija je negdje prava mjera ali ja neznam nikog ko ga ima...atmosferac 1.6 od 125 Ks ide ko blesav, bolje mi je čupao neg moja Corolla koja je isto solidna jurilica (1.6 vvti, 110KS). Kaj je najbolje i manje je trošio od Rolle. Atmo od 100 Ks (cca) je ok vukao iako nije za neko ganjanje....onaj najslabiji benzinski motor je koma...penzić style..mislim da taj ima nekih 80KS....