dobre duše budne u ove sate molim za pomoć oko žiroračuna
kada sam bio u pbzu za naručivanje online/ebay koristio sam visu electron, eh i onda - istekao mi je maestro od tekućeg i tada se prelazilo na visu tekućeg koja je imala pozadi CVV kod - tako da sam visu electron ugasio i koristio za sve jednu karticu - tu njihovu visu koja je bila super kartica
onda, zbog raznoraznih razloga i "usluga banke", prebacio sam kompletno poslovanje u erste banku, tamo sam napravio za tekući maestro displejku koje je totalno smeće bila, i hvala bogu da više ne postoji to, te visu electron koja mi se nije svidila pa sam je ugasio - zašto? zato jer sam za bilo kakvu narudžbu preko ebaya/online trebao imati minimalno 40,00kn u EUR/USD zbog nekakvog "erste blabla spika balansa", a ne volim novac da nepotrebno šaltam amo-tamo ili da mi stoji na računu. osim toga, ako je žirac "stajao" taj mjesec bez ikakvih transakcija, koštao je 0kn/mj., a ako sam radio bilo kakvu transakciju onda je koštao 5 kuna mjesečno. naravno - taj minus od 5 kn mi se nije nikada prikazivao na net bankingu i onda bi me zvali iz banke da podmirim minus na tekućem računu ili slali SMS-ove da sam u nedozvoljenom minusu. I da, ako dobro pamtim, kod erste banke sa visom electron se ne može nikako plaćati kod nas na pos uređajima, dok se sa pbz-om žircem može, varam li se?
moje pitanje vama je sljedeće, a pošto se ja ne sjećam: plaća li se izrada žiroračuna, odnosno kartice u pbzu? može li se sa lovom na računu plaćati kod nas u HRV na pos uređajima/trgovinama? nikakav extra "balance" nije potreban za, odnosno prije narudžbe ako se dobro sjećam? toliko stavim i toliko potrošim? te - plaća li se mjesečno kakva naknada za vođenje računa? a može još i nekakva druga, još jednostavnija i besplatnija opcija?
hvala!