nazalost voljeni w7 sam morao napustiti jer nema skylake podrske za njega (usb sam jos bio uspio osposobiti sa haswell driverima ali touchpad nikako, no touchpad nije neki problem nego je bio problem sa nvidiom koju sam morao onemoguciti inace mi svakih 10 min rukne ventilator u iber i ne smanji se dok ne ugasim skroz laptop) tako da je bilo ili preci na w10 ili imati laptop za internet i office samo
sad kad si spomenuo medijski fajlovi sam se tek sjetio ici pogledati da li je na slikama i muzici isto, bome nije, samo je taj jedan folder "video" problematican sto se tice vlasnika
aliii, nasao sam problem bs playera, iz nekog razoga nemam dozvolu zaipivanja na C particiji, sad sam dokument probavao spremiti tamo i ne ide
edit: uspio sam rijesiti
vlasnistvo sam isao folder po folder, prebacivao na administratora i brisao unknown usera, a write dozvolu na C sam posudio iz sedmice, imao sam sacuvan registry file koji doda "grant admin full control" u context menu pa sam ubacio taj .reg i desetka ga prihvatila (nisam se nadao), onda samo od bs playera folder desni klik, grant admin full control i evo radi
ako nekome treba taj registry fajl moze me pm-at