Tema: Automobili
View Single Post
Staro 19.01.2017., 18:43   #26321
rodney
only fool, not a horse
Moj komp

rodney's Avatar

Datum registracije: Apr 2008
Citiraj:
Autor Silthrax Pregled postova
Inace ja imam Ceeda ali stariju generaciju i to jos dizela, bio sam malo skeptican ali mi se auto nakon sada godinu i nesto dana pokazao cist solidan. Bez nekih kvarova normalna potrošnja i stogod da sam gledoa za dijelove cijene su slicne kao kod drugih vozila compact clase, Eto ako ti to moze ista pomoci u odabiru.
Citiraj:
Autor Wolverine Pregled postova
U obitelji imamo trenutno 3 kie a ukupno smo ih imali 5 (pride, spectra, ceed mk1, ceed mk2 (oba benzinci) , carens mk2 2.0crdi)
Ja se isto nešto nećkam oko nove Kie ceed. Isključivo karavan me zanima. Gledao sam još neke "kompakt karavane" ali većina otpadne čim sjednem za vozačevo mjesto. Npr fokus, auris, nula bodova, nema mjesta dovoljno za vozača (mene ). Htio sam pogledat Megana, ali ga nije bilo u salonu dva puta kad sam bio. Htio sam pogledati čak i Logana MCV ali, zamisli, lik u salonu mi ga nije mogao otključat (kao nešto su preuređivali pa nije mogao nać ključ). Dakle izrazito loša iskustva sa Renault salonima (zapravo sa svim salonima u kojima sam bio, ali to je druga priča).
Kod kie se dvoumim oko 1.0t-gdi ili 1.6 crdi. Pošto su mi vožnje relativno kratke (20km u jednom smjeru), radije bih benzinca, ali ono što me odvraća od njega je cjena. Pošto 1.0 t-gdi nema u socijalnom paketu opreme, košta skuplje nego 1.6 dizel. Radim oko 15-18K km godišnje, pa mislim da bi oba ova motora dugoročno bila isplatljivija nego 1.4 cvvt. Sad vozim fokusa 1.8 tddi i njemu treba bar 15-20 min da se pošteno ugrije i to mi je veliki hendikep, nasmrzavao sam se ove zime pošteno. Daj mi recite jel ovi kiini dizeli rade isto tako? Koliko im treba da počnu grijat?

job security - example
rodney je offline   Reply With Quote