Citiraj:
Autor Tvrdi
Pa gledaj i to je moguće ali motor je super stanje.
|
Sve stoji, samo motor nije jedina stavka koja se troši. Hrpa ljudi ne obraća pozornost recimo na ovjes koji nakon toliko godina treba također servisirati. Amortizeri odu, vilice dobe lufta. Kakav je kočioni sustav. Kočioni cilindri i lajtunzi. U kakvom je stanju limarija? Sve to ode s vremenom.
Imam 13g staru kiu (kupili je novu) i isto nikad nije ništa crklo na njoj. Imam praktično svaki račun kad bi se nešto mjenjalo. Motor nikad ništa, uredno mijenjano remenje sve ostalo je gore stock. Pločice naprijed i pakne + doboš straga na 98k, sad bi mogao diskove zamijeniti. Ispušni sustav, dva puta srednji lonac i jednom stražnji u 13 godina.
Kvačilo još uvijek tvorničko.
Pred dvije godine limarija sređena, pod time mislim stražnji rubnjaci jer auto je do tada preživio 11 godina vožnje zg ulicama zasutim solju.
Sad bio se trebalo amortizere mijenjati a i selen blokove jer ipak je to 13 godina vožnje ZG ulicama i ležečim policajcima. Što je također bio uzrok da se morao zamijeniti desni homokinetički jer je prosvirao i jedan set balans štangica (uobičajena boljka tadašnjih ali i novijih Mazdi na kojoj se Spectra i bazira)
Tak da ono, nakon toliko godina odu stvari jer su jednostavno dotrajale. A tu posebice mislim na ovjes. Što često nije baš mali izdatak.
Citiraj:
Autor Tvrdi
bolje uzet Fiestu koja je 15% manja od Ceedice, ima motor koji bolje vuče kilažu svog auta a troši osjetno manje i jeftiniji za održavanje.
|
Od kad je turbak jeftiniji za održavanje od atmosferca?