Imam prilično iskustvo u rent-a-caru ( 20 godina vlastitog biznisa ) pa mogu pojasniti svakome tko misli da su ta vozila izraubana.
S obzirom da mi je stalo da se svaki klijent opet vrati održavao sam vozila jednako kao i svoje vlastito. Nema lošije reklame nego kad stranka ostane u kvaru zbog nemara pri održavanju.
Netko je napisao svoju viziju o tome što stranci rade kad iznajme vozilo.
Dubrovnik i Split su udarne točke sezonskog najma i velika većina stranaca/turista unajmi vozilo na par dana za razgledavanje okolice.
Pošto većinom ne poznaju prometnice, voze se prilično penzionerski tako da o nekom "klanju" motora i podvozja nema ni riječi.
Sva ta vozila se krajem sezone pojave na tržištu rabljenih pa će tako moje sljedeće vozilo biti upravo iz tog izvora.
Usput, zakaj
Tvrdi prodaje svoju Corollu staru 11 god kad moj Avensis/1,6 benz. još uvijek gura bez ikakvih većih ulaganja. Star 15 godina, 170 tkm, promijenjeni predni diskovi i uskoro ću mijenjati zadnje obloge ( bubanj) jer se jedna odlijepila.
Ostali troškovi su redoviti potrošni materijal na redovnom servisu.
Ako auto nije hrđav treba ga derati dok ide jer s tim godinama ionako više nema neku vrijednost na koju bi se moglo računati kao ulog za kupovinu novoga.
Toyota je ipak Toyota a ne kartoffelwagen...