Tema: Automobili
View Single Post
Staro 14.01.2017., 14:53   #26230
tech
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2007
Jer sam isprobao, baš tad kad nisam znao i bio sam nadobudan pa sam pročitao to na istom mjestu kao i ti.

Nije da ne funkcionira, ali to kako funkcionira je apsolutno gora metoda od kontroliranja gasa, laganog otpuštanja dok ne dobiješ kontrolu nad autom.

Pritiskom kvačila nemaš kontrolu vrtnje prednjih kotača(nit imaš ikakvu redukciju) i o tome kad ćeš dobit grip na prednjim kotačima sada ovisi u potpunosti inercija - to je već igranje sa srećom, hoće li ti kotači na "leru" u tih par sekundi usporiti dovoljno da povratiš kontrolu, ili će se i dalje vrtiti. Znači treba se poklopiti podloga, guma i vrtnja kotača da bi se dogodio taj tvoj opisani "trzaj"(koji btw nije nikakvo spajanje kotača s podlogom).
Imam odličan S zavoj s nagibom i laganim padom gdje sam to isprobao i skoro maznuo u betonski zid crkve.

Uostalom, čemu stvarat disbalans u pomicanju težine auta kad isti i sigurniji efekt usporavanja auta imaš tako da jednostavno popustiš gas dok se auto ne vrati na putanju.

I ne moraš se silit i prepisivat to sve s drugog weba, mislim da je većini jasno kako izgledaju ilustracije understeera i oversteera.
tech je offline   Reply With Quote