View Single Post
Staro 13.01.2017., 14:46   #25
Walcott20
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Dec 2016
Citiraj:
Autor Wolverine Pregled postova
Say no more. Imaš jedan relativno star i spor disk u računalu i to je usko grlo. Kad se poklopi da OS primjerice indeksira podatke a tvoja igra podiže teksture mapa i dekompresira ih taj disk jednostavno ne može ponudit dovoljan protok podataka. Još ako imaš golem page file pa OS dosta toga pohranjuje na njega a ne u RAM eto veselja. Pokreni Resource Monitor i prati opterećenje diska. Vidjeti ćeš da ga zakucava i drži na 100% kad se manifestira tvoj problem.

Vezano za grafičku karticu HD7870 je već vremešna kartica. Ne kažem da je spora no u današnje vrijeme nije više u cvijetu mladosti.
Ne znam temeljem čega smatraš da ne radi onako kako bi trebala. Imaš li sličan stroj s takvom karticom negdje drugdje pa uspoređuješ performanse ili samo vadiš zaključke temeljene na svom osjećaju?

A radi li na predviđenim taktovima možeš vrlo jednostavno provjeriti ako baciš oko na Catalyste pod Overdrive. Ili skini GPU-z i provjeri radne taktove.
Siguran sam da bi perfomanse trebale biti bolje, ne znam zasto nisu i gdje je problem. Masina jeste stara ali Gothic 3 je izasao 2006 godine, COD MW 3 je izasao prije par godina ako se ne varam. Pes 16 i 17 nisu zahtjevne igre ali opet na high imaju "lag"i grafika mi je nekako gadna :-)
Moj poznanik.ima Quad core, 8gb ram i graficku ati hd 6000 serija 1 gb. Kod njega nema problema kada igra pes na high.
Danas cu odraditi taj test pa javim a vjv okacim snimak od 30tak sekundi iz igre Gothic 3
Walcott20 je offline   Reply With Quote