Tema: Automobili
View Single Post
Staro 13.01.2017., 02:31   #26197
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Datum registracije: May 2007
Znači danas u 00:10 me zaustavi policija na Mostu slobode. Kaže lik dobra večer, rutinska kontrola. Dam mu vozačku i prometnu i kaže mi da sam vozio 86km/h. Gledam ga dal se zeza ili je stvarno ozbiljan. Radi se o tome da sam išao od Arene prema Kvatriću, nisam nigdje išao preko dozvoljenog i po avenijama sam se vozio na tempomatu cijelo vrijeme, 6-10km/h iznad dopuštenog. Na mostu uvijek stavim 66-68km/h (dozvoljeno 60km/h) za svaki slučaj jer znam da su često tamo. I još mi brzinomjer laže za 3-4km/h. Ovaj put su mi još i blicali ljudi pa sam još namjerno reda radi stavio na 64km/h prije nego kaj me je lik uspio vidjet. I kažem mu da pogleda na tempomat, da piše 64km/h i da nema šanse da sam vozio 86km/h (to bi mi već bilo 90km/h na tabli). Policajac se počne bahatiti, kaže da izađem van i da idem kod šefa koji sjedi u autu. Usput dobacuje: "Kaj, očito sam uhvatio neku brzu pticu kaj ti je letila iznad auta?" aludirajući na to da sam bio sam na cesti. Radar i ispis na ekranu mi nije pokazao. S njegovim šefom sam se natezao, govoreći da bih mu odmah priznao da sam vozio brže, ali da jednostavno nema šanse i da slobodno može provjerit da mi je tempomat na 64km/h. Da uvijek znam da su tamo i da sam držao tempomat na 70km/h prije mosta... Već sam bio van sebe. Jedva jedvice me je pustio uz puno negodovanja, a ja sam već počeo lagano pizditi jer je onaj prvi bio bahat. Niti je imao žuti prsluk koliko se sjećam, niti je uperio radar u mene. Prvi put da sam naišao na tako nešto, da me je probao iscijediti - ako prođe, prođe. Nema šanse da mu radar fulava za preko 20km/h, pa sigurno mjeriš više puta... Ka-ta-strofa. Trebao sam ih pitat za brojeve znački, ovo je bilo urnebesno.

EDIT: Na Google Maps iz 2011 su znakovi 70km/h - jesu li ih izmijenili ili sam ovaj puta čak zabrijao da je ograničenje 10km/h niže nego kaj stvarno je? Dao bih se kladit da sad tamo stoji 60km/h.
Isto kao što na kraju Branimirove stoje i mjere brzinu - tamo je prije bilo 70km/h, a sad su spustili na 60km/h. Ne sviđa mi se svo to smanjenje brzine - svuda su skinuli za 10km/h, a ljudi se voze ko divljaci, još gore nego prije.

Zadnje izmijenjeno od: IcyTexx. 13.01.2017. u 02:48.
IcyTexx je offline   Reply With Quote