View Single Post
Staro 12.01.2017., 19:39   #349
jp_rv
Premium

Datum registracije: May 2014
Citiraj:
Autor Necto Pregled postova

Naravno da ne ocekujem kad je ovih 100 premalo i meni solo a kamoli jos 5-10 ekstra ljudi dnevno. Zato i trazin solucije sad a ne kad krene sezona.
Jer ako mi bude dobar signal i brzina na ovom cudu nema sanse da cu ostajati na istoj fiksnoj liniji i daleko manjim brzinama a za vise para. Pa bilo turista ili ne bilo.
Limitirat cu im brzinu, stavit dnevni data cap, pojacat vezu prema okolnim kafanskim "hotspotovima" i to ce im bit dosta.
Ionako ko sta je reka Dusan oni ne trose previse, ovi moji skupa samnom priko lita bi ubili 10-15GB dnevno, 2/3 od tog vjerovatno ja skinem.
Ako im bude sta falilo onda je tu i ova solucija s bombonom sta je spitfire predlozia.
vezano za turiste, ja sam za apartmane bio rjesio (dok nismo imali stabilan net) repeater za hotspot, i to sam im davao kao "glavni" net. brzina je bila 3-5 mbit. a tek ako bi hotspot riknuo (znao mi se repeater disconnectat) bi se spojili na moj net (kojeg sam tad bio limitirao mislim na 3mbit na AP-u za turiste, jer su jednom legli na liniju i nitko nije mogao ni mail otvorit).
i nitko se na to nije zalio. i sad mi je hotspot u rezervi , ako se nešto desi mom netu, mikrotik je uredno podešen da prebaci.

htio sam reć - njima ne treba neznam kakva brzina, jer ih je većina samo s mobitelima. vi koje je strah zbog tih 100GB, cap brzinu na 2mbita za turiste (npr 2/256k) i na miru ste. još ako imate neki kafić ili hotspot u blizini, dignite repeater i ćao. nemojte imGASIT net, nego srežite brzinu. popizdit ce ako im ugasite net, nama su se bili žalili kad se sva oprema bila zablokirala (lani je bilo nevrijeme, a ja sam bio na putu, starci nisu znali gdje se restarta).
jp_rv je offline   Reply With Quote