Ulozim u svemirski brod i podmornicu takodjer
Da mi je optika dostupna svejedno je nebi uzea po ovim lopovskim cijenama.
U Fr za 20€ imas 100/100 a kod t-hitlera za duplo vece pare dobis 50/10.
Za iste novce u Fr imas gigabitnu vezu. Ceska, Svicarska, bilo koja normalna EU zemlja slicna prica.
Fixnu liniju imam, hvala na prijedlogu, i dok je ovih 7mbit bia turbo hit ultra brzina davne 2005e danas ebiga kume moj to vise nije.
Zato i istrazujem druge opcije. Zato san i reka da bi
rado nadoplatia ekstra prometa. A pitanje je bilo u sustini retoricko pa iz tog razloga tocka na kraju.
Ostala dva su pod upitnikom, jer me zanima koliko padne brzina tokom ljeta, duplo?, troduplo?
Naravno da ne ocekujem kad je ovih 100 premalo i meni solo a kamoli jos 5-10 ekstra ljudi dnevno. Zato i trazin solucije sad a ne kad krene sezona.
Jer ako mi bude dobar signal i brzina na ovom cudu nema sanse da cu ostajati na istoj fiksnoj liniji i daleko manjim brzinama a za vise para. Pa bilo turista ili ne bilo.
Limitirat cu im brzinu, stavit dnevni data cap, pojacat vezu prema okolnim kafanskim "hotspotovima" i to ce im bit dosta.

Ionako ko sta je reka Dusan oni ne trose previse, ovi moji skupa samnom priko lita bi ubili 10-15GB dnevno, 2/3 od tog vjerovatno ja skinem.
Ako im bude sta falilo onda je tu i ova solucija s bombonom sta je spitfire predlozia.
Stiga mi jutros ovaj ZTE al rece zenska da ce vjerovatno biti aktivirano do srijede.

A kao testni period od 14 dana tece kada primis paket, GG

Sve me strah kakav ce signal biti jer su mi najblize antene sve u krugu par km mozda cak vise i bez direktne vidljivosti. =(