View Single Post
Staro 12.01.2017., 17:27   #345
Necto
♪☺☼☻♫
Moj komp

Necto's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
Citiraj:
Autor silver_tip Pregled postova
Ako turisti moraju imati internet i ako se s time bavis ozbiljno onda kao svaki ozbiljan poslodavac dio prihoda i dobiti od iznajmljivanja tursitima ulozis u fixnu liniju ili optiku.
Ulozim u svemirski brod i podmornicu takodjer
Da mi je optika dostupna svejedno je nebi uzea po ovim lopovskim cijenama.
U Fr za 20€ imas 100/100 a kod t-hitlera za duplo vece pare dobis 50/10.
Za iste novce u Fr imas gigabitnu vezu. Ceska, Svicarska, bilo koja normalna EU zemlja slicna prica.

Fixnu liniju imam, hvala na prijedlogu, i dok je ovih 7mbit bia turbo hit ultra brzina davne 2005e danas ebiga kume moj to vise nije.
Zato i istrazujem druge opcije. Zato san i reka da bi rado nadoplatia ekstra prometa. A pitanje je bilo u sustini retoricko pa iz tog razloga tocka na kraju.
Ostala dva su pod upitnikom, jer me zanima koliko padne brzina tokom ljeta, duplo?, troduplo?

Citiraj:
Autor silver_tip Pregled postova
Ne ocekujes valjda da za 150kn mjesecno pokrijes surfanje 50-tak turista u sezoni ?
Naravno da ne ocekujem kad je ovih 100 premalo i meni solo a kamoli jos 5-10 ekstra ljudi dnevno. Zato i trazin solucije sad a ne kad krene sezona.
Jer ako mi bude dobar signal i brzina na ovom cudu nema sanse da cu ostajati na istoj fiksnoj liniji i daleko manjim brzinama a za vise para. Pa bilo turista ili ne bilo.
Limitirat cu im brzinu, stavit dnevni data cap, pojacat vezu prema okolnim kafanskim "hotspotovima" i to ce im bit dosta.
Ionako ko sta je reka Dusan oni ne trose previse, ovi moji skupa samnom priko lita bi ubili 10-15GB dnevno, 2/3 od tog vjerovatno ja skinem.
Ako im bude sta falilo onda je tu i ova solucija s bombonom sta je spitfire predlozia.

Stiga mi jutros ovaj ZTE al rece zenska da ce vjerovatno biti aktivirano do srijede.
A kao testni period od 14 dana tece kada primis paket, GG
Sve me strah kakav ce signal biti jer su mi najblize antene sve u krugu par km mozda cak vise i bez direktne vidljivosti. =(
Necto je offline   Reply With Quote