Necto - Mogu iz iskustva reći slijedeće. Imam turiste u apartmanima/max 8 osoba/ i u prošlim turističkim sezonama koristili su moj internet tj. internet koji imam preko žice-parice koji ima cca 2.0 Mbps - 2.5 mbps download i 0,4 mbps upload, flat potrošnja. Koristili su internet preko wifi, prvi dan kada dođu pitaju internet i moraš im dati jer je to u ovom segmentu postao standard. Nikada se nisu žalili na brzinu, pratio sam potrošnju, očitati se može preko mojhrvatskitelekom po mjesecima. Uglavnom kada sam izračunao prosječnu potrošnju u ova 4 ljetna mjeseca /juni, juli, august, septembar/ kada imam popunjene apartmane ispada da mi je prosječna potrošnja oko 75 gb. U to također računam i naša 4 mobitela i 2 laptopa koji su također vezani za taj wifi. Gosti se nisu žalili, dapače bili su zadovoljni i to iznesli u ocjeni koju daju svi gosti na kraju ljetovanja. Ove će ih godine posluživati homebox turbo, mislim da će mi mjesečna količina podataka od 100 gb biti sasvim dovoljna, ali i ukoliko ne, imaju poslije skinutih 100 gb brzinu od 1 mbps. Ima raznih gostiju, većina koristi wifi na mobitelu, ne nose svi sa sobom računala. Ima i onih koji preko laptopa gledaju filmove i yu tube noću /za njih je noćna opcija/, ali manjina su. Kod mene su gosti od cca 10 sati do 17 sati na moru tj. van apartmana. Tko ima bazen je druga priča, cjelodnevni boravak gosta u kući za odmor sigurno donosi i veću internet potrošnju. Nadam se da će homebox turbo ispuniti zadaću i gosti biti zadovoljni. Takvo je moje iskustvo. Normalno, to je za 7-8 osoba i može varirati, više osoba veća potrošnja.
Ako i padne brzina čak i za 50 % preko ljeta, nije problem, još uvijek je daleko iznad brzine prošlih ljeta.