Sto se tice HDD usage-a (na ovom zadnjem HDD-u koji je crko zbog bad sectora) kako sam na prvom postu bia napisa zadnja 2 tjedna mi je svako malo bio na 100% i tako na tih 100% znao biti i po uru vrimena dok se nije vratio u normalu.
Pogotovo nakon paljenja kompa. Dakle nakon svakog paljenja, restartanja ili budenja iz sleep moda komp bi nekih 10,15 min bia usporen ko govno, a vecinu puta i usred random rada ili prckanja po exploreru tako zna skocit iz cista mira, ili kad se pokrene neka aplikacija ili bilo koji task.
HDD na 100%, lampica na kucistu konstantno gorila bez ikakvog blinkanja itd...
Napravia sam sve moguce prijedlge koji se pojavljuju na netu od iskljucivanja servisa supertfetcha i windows searcha, do povecanja VRAMA, iskljucivanja notifikacija u opcijama, (Iskljucivanje Windows Telemetry-a kad se pojavi u procesima zna smanjiti disk usage na normalu, no vrlo brzo se on opet pojavi u procesu i disk opet skoci na full, a iskljuciti ga skroz ne mogu na pro i home verziji windowsa), updatea sve na najnovije drivere itd... no nikakva pomoc od svega toga...
Posli kad sam skuzija da mi disk ima bad sectore mi je vec bilo lakse jer sam bia 100% uvjeren da je to do samog diska koji polako otkazuje...
No sad dok cekam da mi dode novi disk sa reklamacije trenutno koristim ovaj neki rezervni komp na kojem su identicni gore navedeni problemi sa disk usageom na 100%., No ovaj disk nema nikakvih bad sectora ni nicega.
U Task manageru takoder nista ne koristi resurse no on je svejedno na 100%... Na curinom laptopu sam primjetia u zadnje vrieme identicnu stvar, a prije nikad s time nije imala problema. Jucer joj je disk nakon bootanja bia na 100% dobrih uru vrimena..
I naravno svi kompovi na kojima je uocen isti problem koriste Windows 10.
Koja je prica s time, na Windows 7 nikad nisam ima slicno iskustvo, a vidim da dosta ljudi ima problema s tim na win 10?
Nije slucajnost da na 3 razlicita kompa bude isti problem, sa istim OS-om.. stvarno neznam u cemu je stvar....