Tema: Automobili
View Single Post
Staro 11.01.2017., 14:27   #26144
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Dobio sam na 7 dana Golfa 7 1.6 TDI Bluemotion, pa da bacim pokoju objektivnu, ako koga zanima

Vozim Clio Grandtour 1.5 dCi (75 ks), evo već treću godinu službeno. Svake godine dobijem mlađeg i tako iz godine u godinu.

Danas sam dobio Golfa i eto prvih utisaka. Čisto usporedbe radi, oba imaju osnovnu opremu.

Što mi se sviđa kod Golfa:
1. Sviđa mi se mali (manji) volan u Golfu
2. Sviđa mi se što brisači rade tiše (nečujno)

Što mi se ne sviđa kod Golfa:
1. Središnji naslon za ruku je prevelik ili je mjenjač premali, ne sviđa mi se pozicija jednog ili drugog.
2. Za svako korištenje radija ili provjeru informacija na ekranu u centralnoj konzoli, treba maknuti ruke s volana i oči s ceste (ekran je premali i prenisko postavljen, "tipke" na ekranu su sitne) - ekran je također rezistivan kao i na Cliu, ali su predviđene oznake na ekranu manje i treba ih pogoditi precizno. Brdo nebitnih funkcija koje zatrpavaju menije.
3. Ručna na tipku...ne vjerujem joj
4. Nema nikakvih dodatnih ručica ili komandi na volanu za upravljanje radiom (nastavak na 2.)
5. Mali (niski) retrovizori, fali mi koji centimetar u visinu
6. Glasan motor (u leru barem duplo glasniji od Clia, u vožnji nekad i dosta više)
7. Ulazak u auto mi je čudan. Koljenom sam opalio po rubu komandne ploče pri ulasku, a nisam nešto osobito visok. U Clio kliznem, a u Golfa zakoračim i spuštam se.
8. OGROMAN brojač okretaja s razmacima da mi prst može stati između oznaka za 200 rpm. Izgleda jeftino s toliko neiskorištenog prostora koji se definitivno mogao bolje iskoristiti.
9. Osjetno neudobniji s tvrđim sjedalima, a prelazak preko neravnina (Slavonska-Zagrebačka) se čak i pošteno čuje, pored toga što se osjeti.

Clio po defaultu ima:

1. Tempomat i ograničenje brzine s komandama na volanu
2. Bluetooth, USB i AUX konektore
3. Posebnu ručicu iza volana s komandama za media sustav/radio/telefon (vol up/down, mute, menu, recieve/end call tipka i kotačić za prev/next)
4. Veći ekran, postavljen visoko, s većim "tipkama" i ograničen na bitne funkcije

I to mi sve fali...
Svako malo ruka traži ručicu za radio iza volana...koje nema...Mute tipku još isto nisam našao, jedino da dosegnem potenciometar glasnoće i okrenem na nulu.
Zakonski, ne mogu telefonirati u autu, jer nemam handsfree, jer auto nema BT. Puštanje muzike s mobitela bežično mi je isto sad nemoguće, ali ajde, imam negdje AUX kabel.
Osakaćen sam, gledajući s poslovne strane

Gledam u cijene sad da vidim kolika je točno razlika... Golf je skuplji 30-40 000 kn (uspoređujem Clio karavan i običan Golf).

Iskreno, ovo je prvi Golf kojeg sam vozio nakon trojke i moram priznati da nisam impresioniran ničime dosad viđenim.

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX

Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 11.01.2017. u 14:33.
1v@n je offline   Reply With Quote