Citiraj:
Autor Nikky
Ma ovakav paket kao sa Điđibajta je exe koji treba na nekom drugom kompu prvo raspakirat a onda tek koristiti / kopirati na stik = idioti, teško je bilo ostaviti u zip / rar formi. Osim toga nikad ne znaš šta je idiot upakirao skupa sa golim fajlovima ...
Rekoh da sam jučer probao raspakirati bez "instalacije" pa se nije dao.
Ma tu hebe Bios + AMD chipset, prepozna SSD kad se upali na hladno (prvi put), u povjesti je i prije bilo sličnih slućajeva.
I dalje nije sasvim sigurno jeli "AMD AHCI BIOS ROM" treba biti upaljen ili ne.
Ako naziv krivo piše i zapravo se radi o RAID Bios igrokazu onda to u ovom konkretnom slučaju ne treba tj. prebaci ga na Disabled.
Imaš li doma još neki klasični HDD koji se može brisat / formatirat ?
|
Sad nemam, bit ce u ponedeljak nekakav hard.
Citiraj:
Autor Wolverine
Jesi li 100% siguran da je SSD zdrav ili da je ta matična zdrava?
Jesi spajao na neki drugi SATA port?
Jer nema mi sve ovo smisla. Instalirao sam Win 7 x64 / Win 8 x64 gro puta na SB850/SB950 ploče i nikad nisam imao ovakvih problema.
Također uključi AHCI, ubij AHCI BIOS ROM, ubij combined mode, ubij aggresive link power management, imaš SSD i ponekad ga to sjebe jer ALPM spušta napon dok je disk u idleu. To je power save opcija za mehaničke diskove koja se u pravilu gasi ako imaš SSD
SMART volim ostavit upaljen jer javi ako nešto nije OK s diskom.
|
SSD je radio na staroj maticnoj bez problema, a nova maticna radi normalno sa starim hardovima, tako da bi rekao da je sve ok sa komponentama.
Sata controller -enable
Sata mose-Ahci mode
Amd ahci bios ron -disable
Sata ide combined mode-disable
Aggressive link power management -Disable
Hard disk smart-enable
I dalje ista stvar ne vidi ga... :/
Edit:
Isprobano vise sata utora i vise sata kabela
Citiraj:
Autor silver_tip
Nema potrebe, konkretno za ovaj sa Gigabyte stranice se normalno raspakira sa Extrat Here u istoimenu mapu kao ime fajla.
Code:
http://download.gigabyte.eu/FileList/Driver/motherboard_driver_amd_sataraid_achi_8-series_win7.exe
Code:
motherboard_driver_amd_sataraid_achi_8-series_win7
|
E jbg...vidio .exe nisam ni pomisljao da je ovako jednostavno... -.-'
Extractao na usb, opet isto...ne vidi 64, vidi 86 loadam taj i opet ista greska kao i ranije... :/
Sent from my Redmi 4 using Tapatalk