Citiraj:
Autor imart
Ja sam u zg i nudim ti se pomoc ako zelis.
|
Hvala kolega, imam to na umu svakako
Citiraj:
Autor Nikky
1 - Zaboravio sam gore pitati a i slika je mutna - bojim se da će biti problema ako Bios tako čudno čita / prijavljuje ssd (mislim na herogljife umjesto da uredno ispiše oznaku
2 - jesi li siguran da instaliraš W7 x64 verziju ?
To pitam jer ti je gore install prepoznao x32 drajvere ali je napravio / prijavio error.
3 - Nadopunjujem kolegu silver_tip, u Biosu pod Storage conf. treba biti postavljeno:
SATA Mode=AHCI Mode
AMD AHCI BIOS ROM=Enabled (default je na Disabled) - mislim da te ovo zeza
Hard Disk S.M.A.R.T.=Enabled
SATA IDE Combined Mode na toj mobo služi da se na SATA3_5 i SATA3_6 portovima upali SATA IDE combined mode.
Znači, možeš se igrati pa probati kombinacije pa staviti SSD na SATA3_1 a DVD na SATA3_5 ili obrnuto. Sve da vidiš hoće li SSD biti uredno prijavljen u Bios - u.
4 - Sad sam se sjetio gdje naći ispravan drajver AMD šroteks:
- for Win7/Vista (32/64bit):
- These are the newest AMD AHCI drivers (dated 03/29/2015), WHQL certified and suitable for AMD AHCI Controllers DEV_4391/4394, DEV_7801/7804 and DEV_7901/7904:
- Here are older (dated 11/06/2013), but maybe better performant AMD AHCI drivers than the latest ones (look >here<), natively supported are DEV_4391/4394 and DEV_7801/7804:
 > ftp://europe.asrock.com/Manual/970%20Pro3%20R2.0.pdf
Provjeri i probaj navedeno pa javi rezultat.
|
Evo sad sam namjestio ovako kako si rekao, SSD je na SATA1, prvi put kad sam save-o promjene i resetirao se, očitao je normalno SSD OCZ(nisam stigao slikat), nakon toga, pokušavam sa F6, opet no image, restartam, sad ga čita sa hijeroglifima
Probao sam bootat windowse i loadat drivere, opet ista stvar, x64 ne čita, x86 pročita, ali istu grešku izbaci kao i ranije.
I da, siguran sam... x64 windowse dižem...
Probao i novije i starije....ista stvar, isto se dešava i sad x86 i x64
Citiraj:
Autor silver_tip
To je i meni malo cudno bilo reko ali ajd valjda covjek zna koje winse dize
Ne ide mi u glavu da x64 nista ne vidi a x86 driver bude djelomicno prepoznat...
|
Prvi put sam i ja zabrijao...ali nije.... x64 dižem ...
Citiraj:
Autor Busola29
Neka proba od gigabyte ploča sa istim čipsetom ...
http://www.gigabyte.com/products/pro...px?pid=4417#dl
Evo danas ja baš slagao jedan komp i nakon urednog očitavanja SSD diska OCZ Solid... (a ono komp ga prepoznao-prijavio ga kao Microsoft bla, bla, bla...) na početku još nadogradio uredno driver...
Ps. još jednom treba provjeriti koje windowse instaliraš 32 bitne ili 64 bitne. 64 bitni driver normalno neće raditi na 32 bitnim windowsima...
Inače čini mi se da BIOS se nije dobro apdejtao po naški  , ako nije slijedi vraćanje postavki na stare...
Mislim da je ovo sličan problem
http://www.overclock.net/t/1350851/b...-recognize-ssd
Polako samo nemoj gubiti živce...  rješiti ćemo nekako, pa da ostane zapisano. DA te Asrock ploče mi ne uljevaju baš neko povjerenje...
|
Probao sam sad i sa tim driverima, ali ovo je .exe, preinstall ?
Sa F6 ništa ne očitava
AMD SATA AHCI Driver (Preinstall driver, press F6 during Windows* setup to read from floppy)