Citiraj:
Autor spitfire83
Sumnjam da su tako ažurni u izdavanju fwa za te routere. Eventualno kad izađe prvu godinu dok ne ispeglaju najveće bogove.
A i sumnjam da iskon proizvodi fw. Modificiraju tvornicki (zaključaju) I to je to.
|
Izbace tu i tamo nešto, malo promijene konfiguraciju mreže, malo mijenjaju supervisora. Kao što rekoh, ništa značajno, ali u godinu+ dana se nakupi promjena zbog kojih barem vrijedi probati.
Citiraj:
Autor lobo64
Blagus
Koji Fritz i dali ti radi VOIP tj. dali je automatski povukao postavke od iskona?
|
Fritz 7362 sa zadnjim modificiranim FW-om.
O TR-069 nisam ni razmišljao, ali teško da će raditi jer kao prvo, svaki Iskonov router ima username i password za remote management što se može vidjeti recimo na ZyXELu, a kao drugo upitno je hoće li sustav znati komunicirati sa Fritzom, odnosno jesu li naredbe za Fritz uređaje definirane tamo. Protokol je protokol, ali svaki vendor ima svoje naredbe i pathove za konfiguraciju, nije to baš tako univerzalno.
Budući da kod Iskona imam samo net, ne mogu testirati njihov VoIP ali nema razloga zašto ne bi radio. Telefon mi ide preko interneta i to je svjetlosnim godinama ispred ZyXELa (zaboravio sam da uopće imam router i VoIP), pa bi i Iskonov interni VoIP sigurno dobro radio.