Tema: Šta je ovo?
View Single Post
Staro 21.01.2003., 19:27   #7
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Originally posted by RAK
Hm, da.

Pažljivo otvori to čudovište koje vrišti. Dođi do dijela gdje vidiš laser. Iznad njega se nalazi "most" koji na sebi ima neki plastični drek. Taj se most zbog temperature može odšarafiti ili savinuti. To se događalo na starijim LG i Lite-off CD-ima uglavnom. Tada CD nema stabilni oslonac i pri većim brzinama voli iskočiti i uništiti nešto od mehanike a najviše laser. Taj dio može biti i sastavni dio poklopca CD-a. Tako rade novije Lite-off i LG uređaje. Tada stvar možeš hititi u smeće. Nema popravka jer nikada lim ne možeš tako precizno iskriviti.

Drugi je način da pratiš kako stvar radi dok gledaš u nju. Može biti da ladica ne ulazi do kraja i mehanika se ne podiže dovoljno visoko da može fiksirati CD. To se događa kada je preskočila za jedan zub na zupčaniku. Relativno česta greška. Može biti zbog nasilnog rukovanja ili samim habanjem materijala. I jedno i drugo je zbog toga što je materijal LOŠ. Nekada se da popraviti tako da se ladica izvadi (treba stisnuti jedan ili dva zuba) i ponovno stavi prateći rad mehanike. Mora biti savršeno ili nisi ništa napravio. Postoji način na koji to stavljaju u tvornici. Radi se o sitnim rupama na svakom zupčaniku. Njihovim zakretanjem u točno određenom smijeru postavljaš mehaniku u idealan položaj. Gadno je što svaki proizvođač ima drugačiji način a jedan od njih je da rupice budu okrenute jedna prema drugoj na susjednim zupčanicima. Ne koristi to ali ti može pomoći jer je i Samsung tako možda napravio.

Ne mogu a da ne kašem da toga kod Plextora i Pioneera nema. Samo metal i kvalitetna plastika. Što ćeš, morao sam.
E, onda ljudi vrište kad pitaju koju pržu a ja kažem Plextor!
Baš zbog ovih i masu drugih razloga.
tor je offline   Reply With Quote