View Single Post
Staro 03.01.2017., 12:43   #27
Wolverine
Moderator
Moj komp

Wolverine's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
Autor lvudric Pregled postova
Drago mi je šta ste snalažljivi sa multiboot usb, ali čitam otpočetka, odmakli ste se od teme, čoviku niko nije dao rješenje, jer nije problem složit iso na usb sa rufusom i to radi na nekim laptopima sa uefi, ali na ovom Aceru kojeg kolega spominje NE RADI. Probao osobno jučer. Kad se prebaci na UEFI, laptop vidi samo hard disk sa predinstaliranim linuxom. Kad sam bootabilnim acronis om obrisao disk i linux na njemu, sada kod uefi boota javlja error no bootable device, a usb sa win10 uštekan. Ako prebacim u biosu na legacy, sa istim stickom se boota setup win10.?!?!?!

Sent from my iPhone using Tapatalk
Ne vidi jer nije GPT, a kao što je rečeno nije potvrdio da li je uopće probao formatirati USB kao gpt boot disk.

Nadalje, rekao je kako nema opcije da prebaci u Legacy mod, a kasnije je rekao kako uopće ne želi formatirati USB jer na njemu već ima neke stvari. Koliko god to čudno zvučalo, to je njegova volja. A obzirom da nije htio formatirati USB prema ranije navedenim uputama, logično da mu USB neće biti prepoznat kao boot device.

Dakle kad to sve sumiramo, jedino što mu je preostalo je da zaprži instalacijsku iso sliku na DVD i pokrene instalaciju OS-a

Citiraj:
Autor huzo Pregled postova
Da nisam probao ,ali radilo bi vjerojatno...inace ovaj lap nema llegacy,samo uefi...mozda flashim biosa bi iimaoo,ali nije moj laptop i pod garancijom je i ne zelim dirat...win 10 je gore i radi i amen a za svjete hvala svima redom, nesto sam i naucio
Kakve veze ima flash biosa s garancijom? To je službeni update i nema nikakve veze s kršenjem jamstva ukoliko si na to mislio.

Intel Core i5 2520
8GB DDR3 Patriot
Intel HD3000
256GB LiteOn LMH-256V2M mSATA
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64

Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB