View Single Post
Staro 03.01.2017., 13:01   #2305
Manuel Calavera
Premium
Moj komp

Manuel Calavera's Avatar

Datum registracije: Jul 2012
Skrećeš temu, rekao sam da je mega glupost tvoja tvrdnja (a ima mnogo takvih na netu) da je 16nm bolji za clockove za što ne postoji usporište.

Primjera radi gp107 (najslabiji pascal čip) prebaci 1900mhz u overclocku, što je povećanje od 15% (bez mijenjanja voltaže niti powerlimit može iznad 100% ako se ne varam), dok gp106 na 16nm ima overclock od 10%. Da je to po noob shvaćanju stvari gp107 bi jedva prebacila 1400mhz ili bi barem manji overclock radila naspram base i boost clocka, a ne veći (a još ima power restrikcije). Različite arhitekture = različiti clockovi. Mnogi nemaju pojma da je gp107 na 14nm, te da je nvidija najavila prelazak

Drugi primjer je 6900K koji ima 3.2ghz base, te fakat primjetno bolji proizvodni proces, dok će zen imati 3.4ghz na lošijem procesu. Mislim da je to pothvat, te su clockovi fenomenalni za 16thread cpu. Overclock vjerojatno neće biti visok za taj model, te da je prosjek čak i ispod intelovih 4.2 ghz ništa čudno. Tako da ne razumijem tvoju razočaranost. To se samo vama overclockerima srušio svijet jer su brojke niže od vishera, ali prebolit ćete to ako vam je stvarno do boljih procesora

Zadnje izmijenjeno od: Manuel Calavera. 03.01.2017. u 13:20.
Manuel Calavera je offline   Reply With Quote