29.12.2016., 12:03
|
|
Member
Datum registracije: Jul 2005
|
Citiraj:
Autor Bariarnil
Smatrao sam, po testovima, da je kvalitet slike, uz doštimavanje ispred na Aceru. Aoc je 300ak kuna jeftiniji i tolko i vrijedi. Imao sam Benq koji mi je bio jako dobar i htio sam ako radim prijelaz da to ne bude samo zbog Freesynca, nego i da možda bude bolji monitor. Zadovoljan sam izborom.
E sad da se dotaknem same tehnologije Freesync i iskustva. Znači, to je čudesna stvar. Dok ne skupim lovu za još 470ki, 144 fps u falloutu i hitmanu nije moguće na max settings( do negdje 70ak ide, ali Wot i Cod beneficiraju do kraja). Kad ti rokne framerate samo malo, ispod 60 tipa 55 ili niže ili kad padne sa 120 na 80, nema tih naglih promjena. Jucer sam igrao fallout i drzi se od 55 do 65 na max(osim Gameworks) i nekad rokne na 50 ili niže...i osjeti se da padne ali nema tog sjeckanja ili drkanja u framtime-u, jednostavno je smooth padanje fps-a i kompletno je igrivo. U fo4 koristim radeon chill koji kad stojis spusti fps na 40 pa mi to osigurava izrazitu tišinu. FRTC sam za sve igre naravno stavio na 144 jer sto ce mi vise(samo dirt 3 mogu iznad toga).
Eto, moj rezime svega je: Je li potreban Freesync? Nop. Ali why the f... not ako ne košta više(a ne košta i ima milijun monitora za izbor).
|
Ok, ne igraš na natjecateljskoj razini pa igraš na full detaljima što inače u e-sportu nije bitno i lako je postići i više od 300 fps_a. Nisam još kupio monitor ali bit će jako brzo i trebam svaki info za što bolji e-sport gaming monitor. AOC se dosta preporuča u svojoj cjenovnoj kategoriji. Brzina osvježavanja i mali input lag prema periferiji je najbitniji, sve ostalo je bonus.
|
|
|