View Single Post
Staro 28.12.2016., 17:48   #12
markecSMB
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2009
Citiraj:
Autor Rigzrk Pregled postova
Evo da obavijestim što se dogodilo dalje, nakon što sam poslao žalbu.

Došao mi je HEP i provjerio mi je napone na kući. Naponi su umjesto 220V, vrte na 240V
I rekli su mi ovako, da je moja krivica što nisam imao UPS, moja je krivica što sam slao PC u ovlašteni servis, jer nisam smio slati ništa prije nego mi dođe njihova komisija. Znaći kriv sam po svim postupcima, samo oni nisu ni za što krivi što mi je računalo riknulo skoro kompletno.

Ima li tu kakve logike ljudi moji? Ja bi po tome na svakom uređaju trebao imati UPS?

A da umjesto HEP-a kriviš onog ko ti je prodao LC POWER.

Kvalitetna napajanja imaju adekvatne zaštite (i to ne samo na papiru).

Kvaliteta napona koju distributer mora pružiti je opisana u podzakonskim aktima zakona o energiji.
Guglaj malo, Opći uvjeti za opskrbu električnom energijom, i Mrežna pravila
Kao što je netko napisao, nazivni niski napon u RH je 400V (linijski), dakle 230V fazno te je podzakonskim aktom (copy/paste euroskih normi) definirano odstupanje od +/-10%. Pročitaj malo, pa vidi gdje se možeš žalit.

E sad da ne ispadne da branim HEP, osobno sam prilikom prelaska samobora s 10 na 20 kV zdanjih 2mjdana ostao bez napona 12 puta (dvanaest puta)...
i jako mi je to išlo na kurac jer imam doma malo dijete i ostajao sam i bez grijanja (plinski bojler).
Imam dva vrhunska kompjutera i dva laptopa, i rade 24/7.
...ništa nije crklo u tih 12 puta
markecSMB je offline   Reply With Quote