Dobri ljudi, molim vas pomogajte. Badnjak je, nitko se ne javlja, tehničari neće doći do utorak, a nas je 7 u stanu i silno nam treba internet. Stvar je sljedeća: prije par dana sam zvao iskon da prijeđemo brži internet. Ekipa je sve obavila brzo i efikasno. Rezultat: dva dana poslije ruter je stigao na adresu i tarifa je pokrenuta. Adresa je Srednjaci, neboder, osmi kat ako je to od ikakve važnosti. Prije smo imali ZyXEL P-2601HN-F3 (bijele boje) i sve je radilo normalno. Sada smo dobili ZyXEL vmg5313-b30a (crne boje). Kada sam dobio ruter sam sve napravio kako piše u uputstvima: spojio ruter s kablovima (naglasak na starim kablovima tj. nisam stavio kablove koje sam dobio s novim ruterom) i napravio da se IP adresa i DNS automatski stvaraju. Nakon 5 minuta se veza uspostavila i mogao sam ići na internet. Sada dolazim do problema, a taj je da veza konstantno puca tj. lampica za internet se stalno gasi (4-5 puta po satu). Sada tu vi nastupate. Moje pitanje je imaju li kablova ikakve veze s time da mi veza puca (ponovno ponavljam: kablovi su isti oni koji su korišteni kod starog rutera, znači nisu stavljani novi), ako ne, koji je mogući uzrok problema? Puno bi mi značilo da pomognete jer sam ja to pokrenuo, a sada nitko nema interneta.
P.S. Lampica za DSL je narančasta, a ne zelena. Ako sam dobro shvatio to znači da je VDSL linija dostupna. Možete shvatiti iz teksta da nisam baš neki maher za elektroniku.
P.S.S. Sretan Božić svima!