Citiraj:
Autor xlr
Svaki komp koji sam dosad imao (a imao sam ih 3  ) je zahebavao. Svaki, ali svaki put, kada bi ga drmao, cistio od prasine, nesto preslagivao, nedajboze vadio i vracao maticnu. Svaki prokleti put ili tuli memorija ili graficka. Malo prodrmas ili reinsertas kekse/kartice i proradio bi! Nakon toga komp radi ko bog sljedecih godinu dana do tehnickog pregleda. Nedavno sam odlucio prodati zadnji komp i eto ocistio ga i usisao prasinu - 2 sata sam cupao komponente i preslagivao ramove nebi li se komp opet upalio. Doslo mi je da ga u smece bacim, a ne prodam.
Drugi put cu namazati rame guscjom mascu 
|
A čekaj zar Vi stvarno usisavate kompove sa usisivačem (inače tih slučajeva sam imao ohoho...) i očekujete da ništa ne može biti :P ?
Važna napomena kompovi se ne čiste usisivačima , postoje razne sprave koje zrak puhaju , ali usisavač po meni uopće nam što raditi kod čišćenja kompa (od mogućeg slučajnog statičkog elektriciteta posebno kada dikliči ostave komp u struji do mogućeg oštećenja ploče , rama ...) Čak i neprofesionalni kompresori znaju praviti problem (oni koji nisu namjenjeni direktno za čišćenje električnih komponenti , ljudi znaju čistiti nove kompove na kompresorima od benzinskih pumpi

...) zato što komprimirani zrak zna imati vlage.
Čišćenje kompa se radi po principu ispuhivanja nikako usisavanja + čišćenje krpom uz pomoć dodataka... Nakon što komp malo odstoji , pali se i tada ne bi trebalo biti problema , bar ja nisam imao problema a naslago sam se konfiguracija ohoho...
PS. ispravite me tko bolje zna ... , ali mislim da se dosta toga pogrešno radi..