TV ne prepoznaje router ili obratno
Na Iskonu sam već nekoliko godina i za sad je sve bilo u redu.
Imao sam uslugu Duo30 i router ZyXEL VMG5313-B30A.
Od jučer imam Duo Fiber, ugovorena brzina 80/40 i novi router ZyXEL VMG5313-B30B.
Problem je u tome što ne može pronači TV Sony 50W755C. Dva kompjutera i
tri mobitela od prve se spojila na wi-fi. Umjesto mog routera, TV pronađe susjedov router koji nije na optičkoj mreži. Probao sam sve moguće, od ručnog upisivanja SSID adrese do spajanja sa wps-om i wps sa upisivanjem koda u router. Restartanje routera više puta nije pomoglo. Na kraju sam spojio mrežni kabel što sam htio izbjeć.Razvlačenje 5 m kabela iza namještaja nije baš ugodno. Zvao sam tehničara koji je jučer spojio router, ali nije mu jasno u čemu je problem, jer sve drugo uredno radi.
Zadovoljan sam brzinom koja je veća od ugovorene. Pogotovo upload.
Danas sam testirao i rezultat je dobar. Malo slabiji nego jučer.
http://www.speedtest.net/my-result/5904646570
Ne znam što da još poduzmem. Na TV izbaci Mac adresu wi-fi-a, probao sam i to upisati u router. Možda sam upisao na krivo mjesto, a i bojim se da ne pobrkam postavke routera.
Zanima me dali je još netko imao takav problem.
Pozdrav
-->
Na Iskonu sam već nekoliko godina i za sad je sve bilo u redu.
Imao sam uslugu Duo30 i router ZyXEL VMG5313-B30A.
Od jučer imam Duo Fiber, ugovorena brzina 80/40 i novi router ZyXEL VMG5313-B30B.
Problem je u tome što ne može pronači TV Sony 50W755C. Dva kompjutera i
tri mobitela od prve se spojila na wi-fi. Umjesto mog routera, TV pronađe susjedov router koji nije na optičkoj mreži. Probao sam sve moguće, od ručnog upisivanja SSID adrese do spajanja sa wps-om i wps sa upisivanjem koda u router. Restartanje routera više puta nije pomoglo. Na kraju sam spojio mrežni kabel što sam htio izbjeć.Razvlačenje 5 m kabela iza namještaja nije baš ugodno. Zvao sam tehničara koji je jučer spojio router, ali nije mu jasno u čemu je problem, jer sve drugo uredno radi.
Zadovoljan sam brzinom koja je veća od ugovorene. Pogotovo upload.
Danas sam testirao i rezultat je dobar. Malo slabiji nego jučer.
http://www.speedtest.net/my-result/5904646570
Ne znam što da još poduzmem. Na TV izbaci Mac adresu wi-fi-a, probao sam i to upisati u router. Možda sam upisao na krivo mjesto, a i bojim se da ne pobrkam postavke routera.
Zanima me dali je još netko imao takav problem.
Pozdrav
|