Tema: Iskon
View Single Post
Staro 21.12.2016., 15:37   #4111
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp

Ag008's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
E moj Bubba opet nemaš blage veze a tu pametuješ kao i inače.
Čak i male centrale imaju akumulatore spojene na DSLAM-e, to u 99% vremena radi kada nestane struje.

Moja centrala nije mala, kontejner centrala ili onaj FTTC ormarić.
(btw zanimljivo, FTTC sigurno nema akumulator, kada nestane struje svi HT-ovci ostaju bez ičega).
Ova centrala je ogromna zgradetina HT-a koja je uz Zagreb najvažnije županijsko i međunardno čvorište prometa. Tako osim što svaki dslam ima akumulator ima i agregate u prizemlju koji se (valjda) automatski pale kada nestane struje tako da i ovi studenti na pozivnom centru unutra što rade 18kn/h + provizija mogu pričati.

E sada, to je lijepo i divno na papiru ali kada je nestalo struje dslam im je ostao upaljen ali nešto drugo nije (kažu ljudi switch).

Uglavnom pitao sam Iskon zašto nisam imao usluge i mogućnost poziva hitnim službama te je odgovor "nešto se pokvarilo, valjda će drugi put raditi".

Citiraj:
Poštovani,
sve centrale imaju pomoćno napajanje, tako da nestanak struje ne utječe na rad same centrale. U vremenu koji ste naveli, uslijed nestanka struje došlo je do oštećenja jednog dijela mrežne opreme. Kvar je saniran, tako da do novih ispada u radu usluge ne bi trebalo dolaziti u budućnosti.
Ag008 je offline   Reply With Quote