Tema: Iskon
View Single Post
Staro 20.12.2016., 09:41   #4104
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp

Ag008's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Ne znam kako točno funkcionira dslam ali ja sam cijelo vrijeme imao xdsl sink.
Tebi kao da je netko telefonski kabel povukao iz routera tada kada nije bilo struje?
Cijelo vrijeme sam vidio parametre, čak mi je i margina malo porasla.

Međutim, kada je nestalo struje router javlja NTP grešku (Network Time Protocol (NTP) is a networking protocol for clock synchronization between computer systems...) kao da dslam radi ali ne ispravno, a vrijeme dobiva upravo s 10.10.10.10 (dslama). Ne znam što je u ovoj centrali osim dslama pa možda dslam ima bateriju a neka oprema o kojoj ovisi nema. Inače za moju centralu piše. Građevine i instalacije telekomunikacija od državnog i županijskog značenja čine dvije centrale (međunarodnog i nacionalnog) tranzitnog ranga, od kojih je primarna Kozala, a sekundarna Sušak.
Ni voip ni net nije radio. Tek kada je došla struja u logu vidim da je router skužio da nema interneta, počinje sinkronizacija s dslamom, dobiva vrijeme, povezuje management pa pppoe te tek onda dobivam sve usluge.

EDIT: Poslao sam ja i mail Iskonu da istraže i odgovore zašto nisam mogao ostvariti pozive hitnim službama za vrijeme nestanka struje u centrali.

Zadnje izmijenjeno od: Ag008. 20.12.2016. u 09:51.
Ag008 je online   Reply With Quote