Tema: Automobili
View Single Post
Staro 18.12.2016., 21:47   #25750
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
A ne znaju ljudi, a nitko im nije rekao za te neke sitnice dok si vozač. Jebiga, meni je stari rekao par stvari što pamtim za cijeli život, a što ne uče u autoškoli, a čuvaš auto i druge u prometu kao i pješake, te generalno imaš obzira prema drugim vozačima.

Vidim na primjeru svoje cure, baš danas išao podešavati plinsku mapu i zamolio curu da vozi. Danas je bila magla prema Pisarovini, ali ništa ekstra, vide se pozicije na 100m ako ne i više. Iza nas auto i cura pali maglenke, jer je ovaj ispred nje upalio. Ja velim, ugasi, čovjek je iza tebe, vidi te kak i ti vidiš ovog napred sa pozicijama samo, al te jebe sa maglenkom i pitam je jel joj ugodno kad tak blješti. I naravno, dobijem porciju uvreda i kao kaj ih onda imamo. I velim joj lijepo kao što je papčić napisao - dad voziš autocestom ili otvorenom cestom a nema žive duše iza tebe i da je magla jaka, ali ih makneš kad se netko vozi iza tebe. U životu sam imao 2 puta tak jaku maglu na autoputu da sam bome popalio sve samo da budem vidljiv drugima i usporio. U gradu nikada nije bila takva magla da nisi ništa vidio.

Ali npr. jučer cesta iz Zagorja u ZG preko Bistrice, bila je fajn magla...

Meni osobno napred maglenke pomažu da vidim traku ili vanjski rub ceste ako je jaka magla. Za razliku od prednjih farova, na Meganu su maglenke ipak dobro odrađene

EDIT:
Potrošnja je narasla minimalno, možda koji deci, već nakon par sto metara motor nije pod čokom, a plin se pali nakon kilometar, kilometar i pol. Tad i grijanje proradi lagano...