Citiraj:
Autor sinisa1989
Vjeruj mi, nije baš lijepo voziti noću po gradu gdje je udaljenost između vozila u najboljem slučaju 10m, a vozač ispred ima upaljene stražnje maglenke.
|
Ja palim samo kad stvarno treba. Kad je vidljivost mala. Manje od 50m npr. Baš sam išao provjeriti koliko mi se stražnja maglenka vidi po magli i ispada kao da imam samo jedno ispravno svjetlo. Ako je vidljivost dobra, ne palim maglenke. Meni ne smetaju tuđe maglenke, ali ne palim da ne smetam drugima, kad stvarno nema potrebe. Koliko mi je poznato, čak je i kažnjivo imati upaljene maglenke kada za to nema potrebe, kao i nemati upaljene kada za to ima potrebe (ako ih imaš).
Citiraj:
Autor sinisa1989
Ok, o naknadnim ugradnjama ne bih raspravljao, ali opet je bezveze (u najmanju ruku) paliti maglenke na osvjetljenoj cesti u gradskoj gužvi gdje je vidljivost za "uvjete magle" i više nego dovoljna. Imam osjećaj da ti samo žele pokazati kako imaju maglenke u dodatnoj opremi. 
|
Takvih se nagledam svaki dan. Naglašavam DAN. Ljudi stvarno nisu normalni. Neki čak imaju samo maglenke upaljene, bez kratkih svjetala.
U 18 godina vožnje samo sam nekoliko puta doživio da moram paliti maglenke u naseljenom mjestu. Moram priznati da me je stvarno bilo strah da će me netko napucati. Nisam skoro ništa vidio ispred sebe, a kad sam ugasio maglenke (na par sekundi za test) nisam baš ništa vidio.
Maglenke su zakon u trenutcima kada su potrebne. Ako nema razlike, onda nisu ni potrebne. Stvarno se vidi razlika, ali samo u uvjetima kada ih baš trebaš imati. Naravno, moraju biti što niže montirane, a ne kao reflektori u liniji kratkih svjetala (vidio i takvih).
Ja bih prvo krenuo kažnjavati ljude sa neispravno podešenim kratkim svjetlima, odna sa stalno upaljenim dugačkim u naseljenom mjestu, a onda sa upaljenim maglenkama-da-me-cure-vide-kakav-sam-faca.