View Single Post
Staro 18.12.2016., 11:31   #578
lobo64
Premium
Moj komp

lobo64's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
Nemogućnost bežičnog spajanja na ZYXEL

Nisam siguran da je ovo pravi thread(neznam dali je uopće greška u ruteru), ali pošto je ZYXEL u pitanju, ipak ću postati:
Jutros se desio čudan skeč; laptop koji se spaja bežično se nikako nije mogao spojiti na kućnu mrežu. Vidi se bežična mreža, ali kad stisnem connect, izbaci poruku da se nije moguće spojiti. Na štengama u taskbaru postoji signal sa narančastom točkom na sebi. Kad bih se probao spojiti na druge dostupne bežične mreže(ima par otvorenih u dometu), komp bi se uredno spojio, ali zbog preslabog signala je tlaka za surfanje, što mi je dokaz da bežični adapter funkcionira.
Zyxel ima V100AAUN2C0 firmware, DHCP range je -5.100 - 5.199
Probao sam sljedeće:
-restartao laptop 2 puta
-restartao ruter 2 puta
-napravio DNS flush na laptopu
-deinstalirao pa ponovo instalirao wireless adapter na laptopu
-obrisao pa ponovo kreirao wireless profil
Ništa nije pomoglo. Laptop je na WIN7 64 PRO sa svim ažuriranjima, bežična je nekakav RALINK RTA3090 11n/BT combo, postavke su sve na auto.
Na kraju sam riješio tako da sam ugrađeni wireless na laptopu isključio, utaknuo DLINK DWA127 USB adapter te se spojio preko njega.
U kući su još dva računala koja se spajaju isto bežično, sa njima nije bilo nikakvih problema, uredno su spojeni i imaju izlaz na net.
Do sada se ovo nikad nije desilo u proteklih 18 mjeseci.
Ovo rješenje sa DLINKom mi nije opcija, htio bih da lap radi preko svog adaptera.
Dali sam nešto propustio ili krivo napravio?