Vozio jučer "silom" prilike relaciju Bratislava-Prague-Bratislava u 2015 Škodi Octaviji 1.2 TSI
Duuugo već nisam vozio tako spor auto

Ali količina prostora u kabini i bunkeru je spektakularna

A to je sve što prosječni Čeh traži.
Kako je relativno dug i dosadan put bio, imao sam vremena razmišljati kome je u stvari namjenjen ovaj auto. Jer očito ogroman prostor u kabini i bunkeru cilja na tegljenje stvari ali sa motorom od 64 kW je to nemoguće. Vožnja autocestom kao udobna prostrana limuzina...noup opet taj motorić je toliko anemican da ga je pobjedilo mali brežuljak kod Brna. A vozih se potpuno sam i prazan,(imah samo laptop torbu). Mislim da ona brda kod Vrbovskog bi ga zaklalo da bi četvrtom morao penjat. I da ima samo 5 brzina mjenjač.
Totalni oxymoron od auta mislim si ali onda mi sine. Trgovci, oni koji prezentiraju one jastuke i posteljine! Pa da, glomazan tovar ali lagan

Motor za po gradu od prezentacije do prezentacije... to je to!
I još jedna stvar, pedala kočnice. Krenuo ja i dolazim lagano na parkirnu rampu, stisnem pedalu,ništa,stisnem još, jedva nešto malo, i onda ko sivonja nagazim i auto počne kočiti. Strašno,skoro sam opalio po rampi ko zadnji kreten.
Nakon jednodnevne vožnje sjedam u svoj auto dolazim na rampu i stisnem sad kočnicu kako stiskam na Ocatviji i auto stane ko ukopan

Trebalo mi je još par kilometara da se naviknem
Uglavnom nikad dosadnijih gotovo 800 km