Ako je bio 136KS onda je to 1.6, novi GM dizel. Logicno da je manje pouzdan od 1.7CDTI, proizvodi se tek par godina a 1.7 je s nama jos od devedeset i neke

. Kao sto kolega jed2i kaze, cudno i da je DPF otisao jer DPF bas voli visoke temperature, to mu je neophodno da bi se ocistio. Istovremeno se doduse vise i puni tako, vise sagorjelog goriva ga ujedno i puni. No potpuno u skladu sa dizajnom DPF-a, sam se cisti.
To za low SAPS znam, medjutim kod mene je preporuceno ulje za motor zapravo mid SAPS. To je i dalje ulje koje ce praviti manje garezi sagorijevanjem, ali sigurno da ima neki razlog sto je mid-SAPS a ne low-SAPS. Pretpostavljam da ipak bolje podmazuje.
A to za dijagnostiku je cool, ja sam tek sad, nakon par mjeseci skuzio kako da skontam kad radi regeneraciju. Povisena idle potrosnja (trostruko veca cifra) i kad skinem nogu s gasa a potrosnja nije 0l/100km, on je u regeneraciji.
BTW kod mene zna i napola ugrijan upalit regeneraciju, ali to ne znam je li zato sto sam mozda vise puta preskocio regen u gradu ili ne. Zanimljivo je da i start/stop radi puno prije nego sto se motor ugrije.