Tema: Automobili
View Single Post
Staro 15.12.2016., 16:38   #25691
trpi
Guest

Citiraj:
Autor trpi Pregled postova
idem po rabljeni automobil u Osijek, sa OS tablicama, ja sam iz Zg, auto je registriran još dosta i čovjek mi ostavlja pločice.

procedura kupnje čitam neke stickije http://www.forum.hr/showthread.php?t=859136 ali tko pita ne skita,

1. znači u Osijeku napravimo kupoprodajne ugovore, ovjeri se tamo kod javnog bilježnika? negdje tijekom ovog koraka ide isplata novca na ruke? javni bilježnik 100kn, ja plaćam?

2. auto je moj, vozim u zg i pravac porezna gdje ću platiti 5%?

3. stanica za tehnički pregled i izrada nove prometne na svoje ime? nosim sa sobom osiguranje i potvrdu o plaćenoj cestarini.

4. u mup heinzelova, sa novom i starom prometnom, nosim OS tablice poništiti će ih i dati nove? ili za nove opet trebam u stanicu za tehnički pregled, kako otići do stanice bez pločica, pješke ili su policajci milosrdni ukoliko me baš u tom periodu vide?

nekakve mjere predostrožnosti, otići u osječki mup provjeriti čistoću dugovanja?

da citiram sebe i pitam, nakon kojeg koraka auto sluzbeno/pravno vise nije moj, tj da se dogodi neka kazna ili nesreca - ne dolazi na moju adresu?
istovremeno i prodajem svoj automobil, zovu svakakva lica pa se lagano sekiram
  Reply With Quote