Citiraj:
Autor jed2i
Imam dijagnostiku za auto koji vozim, prije mjesec dana sam imao u dpf-u 25-30 grama smeća, nakon vožnje od 3 sata po autoputu, gramaža je pala na 5 ili 7 grama, ne sjećam se točno, al je poanta da se i nakon 170 000km dpf (koji nema aditive) tako očisti.
|
Citiraj:
Autor Guls
Znam da moja firma jako lijepo živi od dizel problema, te da se čeka poprilično dugo da se dođe na red za pumpe/injektore.
A znam da i konkurencija radi na veliko.
Ja sebi nisam uzeo dizela niti ću ga ikad uzeti, dok god si mogu priuštiti benzin/plin kombinacije. Puno jeftinije i lakše održavanje, manji broj dijelova, jednostavnija mehanika.
|
Valjda ti je jasno da je kod nas za gro tih problema razlog loša kvaliteta goriva i praktično nikakvo održavanje. Toči se što se stigne pa i ulje za loženje, ulja iz lidla samo da je jeftinije, najjeftiniji mogući filtri i sl.
Vezano za plin, također uzmi u obzir količinu prodanih dizelaša i količinu vozila s plinskom instalacijom pa gledaj u postotoku koliko tko ima problema. Nemoj zanemarit niti da u RH imaš jako malo majstora koji znaju podesit i servisirat plinske instalacije i oni također imaju listu čekanja.
Ne bi se tako lako složio da je održavanje lakše upravo iz gore navedenih razloga.