View Single Post
Staro 09.12.2016., 08:52   #179
silver_tip
Premium
Moj komp

silver_tip's Avatar

Datum registracije: May 2010
Ma gledo sam na google maps... bice da je stvarno samo Vip odasiljac solo na DVD domu. Idem si kafu skuhat pa ode malo mjerit na tavan... kako god ove antene od tp-linka za 2.4GHz su se pokazale odlicno samo ih je malo prcanje upucati no nasao sam im polozaj.

Ispod 75Mbps ni jedno mjerenje nisam imao, signal mi je sada konstatan na -67 te povuce mi i 80Mbps ali nepotrebno osim nocu jel... da preko dana ide i 10Mbps dosta je, glavno je kako nocu radi ako ce se nesto skidati.

Posto ja imam VDSL 22/2 koji cu vjerojatno sada spustiti na 10Mbps za 132kn i tako razdjeliti mrezu da kodi, igranje ( citaj djeca, gosti i zena ) ide preko fixne a ovo ostaje kod mene pod strogim nadzorom i svejedno ja skidam kakve god zelje imali ukucani tak da to bi moglo funkcionirati.

Ja imam oko 600/700m zracne linije do tog dvd-a i ovako kako je na kompu drekbox tako ce prezimiti a budem si slozio u radioni 2 Yagice za na proljece kada sve razlista pa ocekujem smanjenje kvalitete signala.

Definitivno su te antene bolje od njihovih lopata, bez antena ikakvih stabilno je 55-65Mbps , kako kad... s njima sada ne pada ispod 75Mbps no budem provjerio tjekom dana onako random kak se sjetim.

Mozemo i neki rezime napraviti usluge, nije lose i nema pucanja kao kod fixne linije ponekad, tarifa je lose koncipirana za solo koristenje i 100GB nije ni priblizno dosta za preziviti 30 dnevnih dana tako da ovo ce uzeti "ko moze" i oce mu se ili tko nema izbora ali recimo zamjeniti neki vdsl2 30/5 sa ovime nema apsolutno nikakvog smisla osim ako bas netko ciljano treba veci upload.

Ja cu sada ako gledam kao domacinstvo placati internet i telefon 282kn sto je sigurno 100kn previse i mozemo reci luksuz al dobro... kazu ljudi svaka budala ima svoje veselje pa tako i ja svoje
silver_tip je offline   Reply With Quote