View Single Post
Staro 08.12.2016., 18:46   #33
Matta
El Mattador
Moj komp

Matta's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor back2quick Pregled postova
ma o kojem rutanju ti govoriš i čega?!? kakva ti je to debilna usporedba 3 i 5-6 puta bolji?? ne radi se ovdje o gigabitnom prometu već 30 + 20 mbita
Govorim o bilo kakvom routanju kroz uredjaj (WiFi - LAN, LAN-LAN, itd.). Jel ja trebam ponovo quotat ono zbog cega si me ti napao ? Dobro ajde, slovkat cu:

Citiraj:
Autor Matta
650MHz brzina ne mora znaciti nista, jer MHz-i sami kao takvi nisu mjerilo da li je nesto brzo ili ne. Na trzistu su CPU-ovi sa manje MHz a imaju bolje performanse nego ovaj sa 650MHz.
Citiraj:
Autor back2quick
ako 650MHz ne znači ništa mi mora da smo glupani što ne kupujemo rutere s 300MHz CPUima jel? inače sam navedeni CPU pokrenuo na 800MHz i ne samo da leti već se jedva grije tako da bi mogao i više
Citiraj:
Autor Matta
MT7621A na 880Mhz je od tog tvog QCA9531 na 800Mhz bolji, i to ne za 80Mhz nego najmanje 3 puta bolji, a u nekim slucajevim i do 5-6 puta (govorim o routanju).
Ti si zapeo za MHz-e, ja ti argumentirano pokazao da MHz-i ne moraju znaciti nista (ponovo - arhitektura procesora nije ista).
Sva ova prica je tek djelomicno vezana za cijeli thread, ali reci da je nesto dobro zato sto ima vise MHz od drugog je besmisleno.

Citiraj:
osim tog već sam naveo da je vjerojatno stvar u driverima s obzirom da je platforma relativno nova zbog čeg si mogao zaključit da je glupo uspoređivat s ar7161 starim preko 8 godina
Iz ovoga gore je razvidno da nemamo sta vise raspravljati.
QCA9531 je na trzistu dvije i pol godine, to NIJE relativno novo (rijec je B/G/N chipsetu). Osim toga, govorimo o RouterOS-u i Mikrotiku, a ne OpenWRT-u i Linksys-u.

Nadalje, iskrena isprika OP-u sto mu sje*asmo thread.

Ajd molim te probaj ono gore sto ti napisah u prijasnjem postu (dakle, cista situacija). To je najbolje sto ces moci dobiti od tog uredjaja. Nakon toga, znat ces vise kako ces moci izvuci maksimum iz njega u mreži koja tebi treba.