Citiraj:
Autor Juan
Tako je. Osiguranje kredita ti otplaćuje kredit u uvjetima koje si naveo, ali čim se zaposliš i postaneš opet sposoban sjedaju na tvoja primanja i otplaćuješ im natrag rate koje su oni otplatili tebi plus kamate na period koji je prošao u međuvremenu.
Zar uistinu misliš da je to osigiranje radi tebe a ne radi banke koja se želi osigurati da će novci biti vraćeni a policom osiguranja samo su prebacili dug na drugog koji preuzima rizik i opet zarađuje na tebi u budućnosti.
|
Naravno da ne. Uzeo sam to da ne ostanem bez auta i još kojekakvih stvari, ako ostanem bez posla na neko vrijeme.
Citiraj:
Autor rodney
Uf, dobio si zapravo vrlo nepovoljan kredit. Pretpostavljam da je razlog duga otplata, barem 6-7 godina. Ako je polovan auto, za auto kredit se gleda i da zbroj starosti auta i duljine otplate ne prelazi xy god (mislim da je 12 godina u RBA). I moraš prvo nać auto, dobit predračun pa onda tražit kredit. Ja bi isto išao na nenamjenski, iako bi možda bilo koju kunu skuplje.
|
7 godina otplata. Zato su takvi uvjeti. Nisam imao izbora.
Morao sam ženi kupiti auto za na posao, a čovjek kojem vjerujem je imao samo 1 potpuno ispravan auto na prodaju od provjerenog prvog vlasnika. Svi ostali su bili za mali/veliki servis od ne-baš-toliko-provjerenih vlasnika.