Citiraj:
Autor dadoremix
ekipa. ste vi imali taj hap lite AP u rukama i koristili ga 1-2 tj ?
ili samo trkeljite ono reda radi. a još uvijek sfršavate na ime linksys ?
Mikrotik hap lite.. sasvim ti bude dovoljan za kučno radinost.. signal dobar.
@Matta HEX RB750Gr3 .. pa šta če mu to ? overkill totalno
evo ja ga imam.. uzeo pred tjedan dana.. al gledaj što je meni gore spojeno
1 RB435G .. koji na sebi ima AP 2,4ghz N od 7 ljudi + 5Ghz link gdje ide još po toj vezi 14 ljudi..
Sve ide to na taj HEX.. VPN veze
PA sam ja spojen sa svojom mrezom, gdje je i hap lite
Modem.. 50/10 Mbit
i još jedan SXT 5ghz .. za AP .. gdje se spajaju trenutno 3 usera.
Dakle hendla cca 25 ljudi.. što na vpn što direkt masqarada..
Za doma.. za sebe.. apsolutno to ne treba.. hap lite sve bude radio
Stavi se na čisti kanal. N standard 20/40 mhz i rokaj
i firewall, nat, dhcp, pppoe .. sve to taj mališa drži
prije nego sam hex-a uzeo.. bio je za sav posao zadužen RB435G .. i radilo je..
sa hexom sam dobio malo na brzini.. vpn-a .. jer cpu je počeo ovom rasti i postal je usko grlo zbog toga.
|
Čovjek se čudi što mu HAP Lite ne može gurnuti više od x Mbita.
Malo bi load balance dvije veze 30/5 - 20/2, pa bi isto i vlan, pa jos uz to da, sa svoje dvije sicusne 1.5dBi antene i slabašnim dBm-om, glumi AP za 2-5 usera koji ga dobrano opterećuju istovremeno, po cijeloj kuci. Da, radit će, ali neće raditi onako kako on očekiva od njega.
Spomenuo sam Hex gr3 jer za tu lovu ne mozes dobiti bolji router, ako već slaže nekakvu iole ozbiljniju mrežu a da ne daje puno novaca.
Ti si u svom postu nadrobio sve o svojoj mreži, kako može ovoliko ili onoliko ljudi, sa ovim i onim, tako da je skoro ispalo da HAP Lite sve to može. Ali u biti, HAP Lite koristis kao cisti AP, je li tako ?
Citiraj:
Autor jp_rv
matta - o čemu ti, izvini? šta fali routeru koji ima 32MB rama i cpu na 650mhz??
wrt54gl ima 16mb rama i 200mhz cpu, pa uspijeva (nekako) izgurati kućni net od 35mbita. jest da se brižan zablokira povremeno i bude non responsive, ali i dalje gura net.
taj hap lite će bit preporod. 32mb rama je ohoho dosta za 10tak port forwarda, ddns i dhcp server. .
|
Ne fali mu ništa ali nije predvidjen za situaciju za koju ga ti želiš koristiti. To sto spominjes CPU na 650MHz ne znaci ama bas nista, jer imas druge modele koji imaju CPU na 400 ili 350 MHz i svejedno bolje rade nego taj AP. Prva stvar -nije isti CPU, druga stvar - CPU je nije sve.
Jebiga, koliko para toliko muzike. To sto si ti zamislio sa svojom mrežom i očekuješ od nje neće moći samo sa navedenim uređajem.
Bez uvrede bilo kome, naravno. Ovdje smo da diskutiramo. Ja govorim iz svog iskustva a ne zato što te želim nagovoriti na ovo ili ono.