View Single Post
Staro 07.12.2016., 20:17   #7521
Colossus
Premium
Moj komp

Colossus's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Citiraj:
Autor dh41400 Pregled postova
Baš si skratio priču

Uzmi u obzir da kvaliteta tih 2x6->8 pin adaptera i nije baš najbolja. To su vjerojatno najjeftiniji kineski adapteri sa najtanjim mogućim žicama na sebi i jeftinim kontaktima.

Što se tiče 8-pin konektora koji ti je spojen na ploču ... čak i da ti je slobodan, ne bi ti bio od prevelike pomoći jer su + i - na njemu obrnuti u odnosu na 8-pin PCIe konektor namijenjen grafama. Zato i ima drukčije ime - EPS konektor. Spajanjem na silu ovog konektora u grafu bi samo dalo za rezultat oštećenu grafu, napajanje, a možda i ploču.

Kada pročitam da netko mjeri napone/struje na napajanju pomoću softvera, u startu prestanem čitati sve nakon takve izjave. Naponi i struje na napajanju se NE MJERE raznim programima, jer daju APSOLUTNO pogrešne vrijednost. Za to postoje multimetri i razni mjerni uređaji.

Naknadno, kada netko izjavi da je potrošnja računala 130W, a struja na +12V railu 50-120A, ta osoba ne samo da ne zna što priča, već ne zna niti osnovne matematičke operacije množenja

Ako se ne varam taj tvoj 500W Seasonic je već poduže na tržištu (10+ godina), pa je vjerojatno odradio svoje po pitanju napajanja jačih konfiguracija. Kako god okreneš bilo bi preporučljivo uzeti novije napajanje, a točan model ovisi o dućanu u kojem kupuješ i njegovoj ponudi.

Današnje cijene napajanja su izuzetno napuhane, jer se za imalo bolji model moraš protegnuti na 800+ kn, a sve ovo ispod su nekakve inačice Fortron, CWT i sl. budget platformi. Preporuka je uzeti napajanje sa BAREM 5g garancije u HR, a sve ostalo poput modularnih kablova, efikasnosti, izgleda kablova i količine konektora, te cijene ovisi o tvojim preferencijama. U zadnje vrijeme se preporučuju EVGA G2 i Corsair RM napajanja, iako niti Antec i Seasonic nisu uopće loši.

Evo samo da javim da sam išao kupit novo napajanje, nije bilo na lageru u dućanu di sam išao ništa na lageru ni od Fractala (htio sam ubost Edison M 550w Gold+) ni nekih drugih kvalitetnijih napajanja, pa s obzirom da mi je komp morao biti u funkciji odmah više radi posla i komunikacije manje radi gejminga, odučio sam se ić na varijantu da su railovi bili jednostavno preslabi na starom Seasonicu iako je bio 500 watta i odlično stabilno i pouzdano napajanje, na kraju nisam htio potrošit hrpu para i uzmem Corsair VS 550w koji ima Single rail 12v @42amp. Došao doma, pošteko sve (imam negdje 5 diskova od toga 2 u raidu, 3 venta na kućištu, periferije tipa vanjski diskovi i printer, 2 monitora + Plazma telka, sluške, Xbox360 joystick, napajanje je super tiho i lijepo nadojava sve potrebno.

Grafička radi sad kao zmaj, vrtio Tomb Raider i Arkham Knight na max settings, jede igre za doručak, sa mojom konfiguracijom i stock settings fan ne prelazi 1700rpm i 71 stupanj temperaturu.

Ja ultra zadovoljan.

Napajanje platio 400 kn

Hvala svima na savjetima. Tako da ubuduće znaju ostali koji budu kupovali RX 480 , pa ako radi probleme a nisu driveri, grafička je vjerovatno ispravna samo treba dovoljno struje na 12v railovima.

Pozz
Colossus je offline   Reply With Quote