Ja sam bio malo reagirao

kad je u jednom trenutku počelo samo nabrajanje mana. Izgledalo je malo ko kampanja, a idu mi takve stvari na živce.
Međutim, da Xiaomi i MIUI imaju problema - imaju. Modeli i pripadajući ROMovi su im općenito kaos. Previše toga ima.
Recimo da mi je malo glupo da uglavnom mobitele dobivaš sa kuhanim romovima pa odma treba flashati, ali to je i recimo normalno s obzirom da službeno ne rade za naše tržište.
MIUI 7 na Redmi 3 pro mi je radio odlično po svim kriterijima koliko sam uspio vidjeti dok sam ga imao. MIUI 8 je downgrade prema njemu. Slabija baterija, notifikacije ne rade dok ne isključiš na 3 mjesta štednje baterije i optimizacije razne. Mob ima 3 GB rama a dosta mi je sporiji nego dok je bio na 7. Sve mi ima neku iritantnu odgodu reakcije i malo mi baca na stari iphone 4 kad sam ga digao na iOS7. Igre ne igram nikakve zahtjevne ali se zna dogoditi tu i tamo nekakav hang pa na par sekundi izgleda kao da se skroz smrznuo. I touch malo loše reagira nakon nekog vremena intenzivnijeg korištenja u nekim aplikacijama. Kad ga restartaš opet je brz neko vrijeme. Baterija je solidnih 2 dana ako ga baš ne peglam jako, ali ako ga isprazniš brzo onda i napuniš na 100% sljedeće punjenje kraće traje (?).
Čudno malo.
Inače nema ozbiljnih funkcionalnih mana i čini se da je njihov jedini problem OS unatoč tome što svi hvale MIUI.
Al opet bi ga kupio i preporučio svakome jer s obzirom na cijenu nudi jako puno. Uvijek ima šanse/nade da će se s nekim sljedećim updateom sve ovo ispraviti.