a na slobodnom / nepreklapajucem kanalu je. ali 20mhz, jer imam ch6 zauzet sa full jakim signalom od susjede (morat cu sacekat reboot njenog routera jer povremeno šeta, ako se ja parkiram na 6, njen ce se maknut prije ili kasnije).
neznam kako forsirat mikrotik da ipak ode na 40mhz, jer po inssideru - nije nikad. ako se ja npr maknem na ch1, router od susjede skoči na ch6+11.
uglavnom , loše. očekivao sam 30+mbita propusnosti. osobito s lapom koji podržava 150mbita (glavni ima 1x1 i ide max 72mbit).
a za signal, jak je, ali brzine nema.
ove modifikacije mogu napravit... 2 pigtaila i 2 antenice naručim s ebaya... i malo se poigrat s lemilicom.
edit
malo sam se prošetao tabletom okolo, i linksys jasno i gladno i vidljivo pobjeđuje iako je na zauzetom kanalu.
prvi test je na terasi, drugi test u stanu pored mog na istom katu, svaki put u istom polozaju. u oba slucaja je linksys malo udaljeniji, tj u sobi dalje, iza jos jednog zida, a mikrotik je u hodniku. uzeti u obzir na mikrotik ima output power na 1000mW (30dBm), a linksysu sam smanjio na 10mW jer mi je pored glave.
signal u sobi: linksys u sobi, mikrotik vrata dalje.
signal na terasi:
i sad speedtestovi:
2 na terasi, 2 u drugom stanu, tim redom.
i sad u drugom stanu - dijeli nas 1 zid do mikrotika, 2 zida do linksysa.
i da ne bude zabune - linksys kao šta rekoh, na 10mW