View Single Post
Staro 02.12.2016., 00:07   #20
Lewis
Freelancer
Moj komp

Lewis's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Nakon dobrih dan i pol isprobavnja i testiranja jedno 20 "FIXeva" vratio sa Acronis image C particije i sad opet sve radi dobro.

Da nebi sve bilo lagano i glatko pobrinio se Acronis koji je prosli backup (5.11.2016.) snimio corupted file pa sam na kraju vracao stariji do 15.10.2016. (srecom cuvam nekih 5 verzija u rikverc svaka od 60-75 GB).

Naravno da bi to sve bilo OK prije toga sam morao odraditi backup thunderbird mailova/profila i jos par programa tako da mogu vratiti postavke nazad na stari datum.

Suma sumarum "izgubljno" 14-15 sati ukupno zbog windows updatea za koji jos uvijek neznam sto je napravio/pokidao i sad gledam koje sve servise da pogasim da win10 vise nikad nemoze napraviti automatski update bez da ga ja rucno pokrenem nakon 5 rucnih provjera "jel mi to stvarno treba" .

Hvala svima na idejama, volio bi reci da sam nasao nacin kako to popraviti pa d amozd apomogne i nekom drugome ali eto nisam.
Jedino sto sma ovja put drugacije slozio je fixni IP za workstation ALI samo sa jednom mreznom/kabelom jer svaki put se buni kad mu stavim dvije IP adrese (svka kartica jednu) ili kad staivm razlicite, win10 uvijek ima neki "prigovor". A kad ih linkam u bridge fino odradi neki MS bridge i pojavi se nova ikona da su sad dva Etherneta spojeni u jedan ali onda mi neradi internet, doduse to je bilo dok je ovo bilo pokidano a sad se "ne usudim" probat ponovo da ne izgubim opet par sati ako nebude radilo .

Sto se tice routera (OP) za sad sam stavio VIP na workstation i iskljucen Wi-FI i sve ostalo je jos na T-com routeru.