Citiraj:
Autor Mladenxy
|
Jeboga otac pa jel mu 32 minute za ovo trebalo
U pravu je za ovo da amd ide na garantiran novac umjesto garantiranog gubitka (velike gpu), ali se malo previše bazirao na steam statistiku. Da je tako tj. da se 1060 prodaje u omjeru 4:1 u odnosu na 480 nebi amd tako dobro prošao u Q2 i pogotovo Q3 marketshareu (i to su mnogo čvršći i konkretniji podaci od steama)
Mislim da to nije baš skroz borba sa vjetrenjačama zbog mindsharea, jer da amd danas ima toliko naprednije gpu kao onda (HD4xxx, HD5xxx i sl.) to bi vjerujem bilo prepoznato od kupaca. Očito onda nisu imali sreće, nekakav usrani period za amd, lošiji imidž, a niti nvidijin mindshare više nije toliko jak kao onda ako je suditi po prodaji. Tj. mislim da danas bolje stoje sa publikom nego onda, ali lošije sa medijima i recenzentima nego onda. Onda je to sve bilo prepoznato (pogledaj taj anandtech npr.)
Citiraj:
Autor animATrIx
zanimljiv video, dzaba im sto su radili jeftinije i brze graficke kad ce netko radije uzet 750ti nego 460 ili 470, to najvise se vidi na stranim grupama po fejsu koliko ima zatucanih ljudi
|
Danas to nije tako izraženo. AMD više nema takav tehnološki leap nad nvidijom kao onda (iako ima u određenim hardverskim stvarima). Jbte di danas nebi prodali duplo manji die size, napredniji proizvodni proces, duplo bolju efikasnost, štajaznam duplo jeftinija i blizu performanse (ovisno o kojima pričamo). Mislim da bi bilo prepoznato itekako
Misim da će mu video o mindshareu biti jeben, dići će sigurno puno prašine. Mada on sa ovakvim predetaljnim i predugačkim videjima nikad neće postati jako popularan youtuber